Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σε αριθμό ρεκόρ η μετανάστευση στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (25/5) το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) δείχνουν νέο ρεκόρ για τη μετανάστευση προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 2022, 606.000 άτομα προστέθηκαν στη χώρα αριθμός μεγαλύτερος κατά 164.000 άτομα από την αντίστοιχη αύξηση της μετανάστευσης το 2021. Περίπου 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι και περίπου 557.000 έφυγαν αφήνοντας τους υπόλοιπους 606.000 στη χώρα.

Οι αριθμοί είναι “πολύ υψηλοί”, λέει ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, αλλά αρνείται ότι η μετανάστευση “είναι εκτός ελέγχου”. Η σκιώδης υπουργός Εσωτερικών του Εργατικού Κόμματος, Ιβέτ Κούπερ, είπε ότι η κυβέρνηση “δεν έχει κανένα έλεγχο στη μετανάστευση”.

Παράλληλα, οι εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου αυξήθηκαν σε περισσότερες από 172.000.

Η κυβέρνηση στοχεύει την πολιτική της στις επιστροφές, στην προώθηση προς τη Ρουάντα έως ότου προχωρήσει η αίτηση ασύλου των μεταναστών και στα αυστηρά μέτρα για βίζα. Επιπλέον εντείνει τους ελέγχους στα νότια σύνορα σε συνεργασία με Γαλλία.

Το κόμμα των Εργατικών αποκάλυψε σχέδια για τη μετανάστευση βάσει των οποίων οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να μειώσουν τις ελλείψεις προσωπικού με την πρόσληψη φθηνότερων εργαζομένων από το εξωτερικό. Μια νέα δημοσκόπηση της Ipsos έδειξε ότι οι Εργατικοί είναι πιο αξιόπιστοι από τους Συντηρητικούς για τη μετανάστευση.

Περίπου το 38 τοις εκατό των πολιτών εμπιστεύονται τις πολιτικές του Εργατικού Κόμματος για τη μετανάστευση και τους αιτούντες άσυλο, ενώ μόλις το 29 τοις εκατό είπε το ίδιο για τους Συντηρητικούς. Υπενθυμίζεται ότι η μείωση των εισερχόμενων μεταναστών βρίσκεται στις προγραμματικές δηλώσεις του Συντηρητικού κόμματος από το 2010.

Ο υπουργός Μετανάστευσης είπε από το βήμα της Βουλής νωρίτερα για την υψηλή μετανάστευση: «Ανησυχώ ότι αυτό ασκεί αφόρητη πίεση στις δημόσιες υπηρεσίες, στην προσφορά στέγης και στην ικανότητα μας ως χώρα να ενσωματώνουμε νέες αφίξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν ξεκίνησε καλά το 2024 για το λιανικό εμπόριο, καθώς ο τζίρος του μειώθηκε κατά 8,9%, με τις πωλήσεις να κινούνται πτωτικά σε όλες...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» βρέθηκε καλεσμένος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α/ Η.A.S.P.-Hellenic Aviation Service Provider) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία Φεβρουαρίου 2024 για το σύνολο...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεδριάζει από περίπου τη μία το μεσημέρι, το Πολιτικό Συμβούλιο μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου...