Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ για τη διαχείριση των αρχείων του Λευκού Οίκου

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι του έχει απαγγελθεί κατηγορία στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής έρευνας για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων μετά την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο.

«Η διεφθαρμένη κυβέρνηση Μπάιντεν ενημέρωσε τους δικηγόρους μου ότι μου ασκήθηκε δίωξη, προφανώς για την απάτη με τα Κουτιά», έγραψε ο Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social, καθώς έβγαλε την είδηση-βόμβα ότι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για δεύτερη φορά.

Δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στην ανάρτησή του, ο Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί εκ νέου την προεδρία, ανέφερε ότι έχει κληθεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο την ερχόμενη Τρίτη στο Μαϊάμι.

«Ποτέ δεν πίστευα ότι είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο σε έναν πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε.

Η ανακοίνωση του Τραμπ ήρθε μία ημέρα αφότου τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ενημέρωσαν τους δικηγόρους του πρώην προέδρου ότι είναι ο στόχος της έρευνας για τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον ίδιο.

Είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που παραπέμφθηκε σε δίκη μετά από έρευνα για χρήματα που καταβλήθηκαν με σκοπό την εξαγορά σιωπής της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς που είπε ότι είχε σχέση μαζί του. Το κατηγορητήριο απαγγέλθηκε τον Μάρτιο.

Ο ειδικός σύμβουλος Τζακ Σμιθ, που ορίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ, ερευνά μια κρύπτη με απόρρητα έγγραφα που ο Τραμπ είχε αποθηκεύσει στην κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Το FBI πήρε περί τα 11.000 έγγραφα μετά την επίδοση εντάλματος έρευνας στο Μαρ-α-Λάγκο τον Αύγουστο και ο Τραμπ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, αφού πέρασε μήνες αντιστεκόμενος στις προσπάθειες ανάκτησης του θησαυρού.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε παράβαση.

Ενδεχομένως θα μπορούσε να του απαγγελθούν κατηγορίες σε ακόμη δύο άλλες υποθέσεις — για τις προσπάθειές του να ανατρέψει τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών του 2020 στη Τζόρτζια και για τη συμμετοχή του στην προτροπή της επίθεσης του όχλου στο Καπιτώλιο το 2021.

Πηγή: Afp

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Σε 25 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ για κλοπή 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πελάτες του χρεοκοπημένου πλέον χρηματιστηρίου κρυπτονομισμάτων FTX που ίδρυσε. Ο...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμιρτσόμ Ισλάμοφ και ο πατέρας του Ισροήλ Ισλάμοφ, δύο από τους οκτώ υπόπτους που συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο πιο ιστορικός σύλλογος της πρωτεύουσας θα φιλοξενεί για τα επόμενα τρία χρόνια εκατοντάδες δημότες της Αθήνας. Με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων ξεκινά συνεργασία...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μείωση 4,3% σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών παραγωγού στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) τον Φεβρουάριο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη...