Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ιερώνυμος για την επιστροφή στα σχολεία: Η ανθρώπινη σοφία προέρχεται από τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τα γράμματα

Στην ανάγκη να αποκτήσουν τα παιδιά γερά θεμέλια, ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον παιδικό σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στο Δήλεσι, όπου τέλεσε σήμερα το πρωί την ακολουθία του αγιασμού, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μετά την ακολουθία του αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά και σημείωσε πως στο Ευαγγέλιο και στις ευχές που αναγνώστηκαν γίνεται λόγος για την Σοφία τονίζοντας πως υπάρχουν δύο είδη σοφίας, η ανθρώπινη και η εκ Θεού. «Η ανθρώπινη σοφία προέρχεται από τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τα γράμματα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε ότι «αυτή μόνο δεν είναι αρκετή. Χρειάζεται και η άνωθεν Σοφία, αυτή που έρχεται και φωτίζει τον άνθρωπο. Εκεί που οι δύο αυτές Σοφίες συναντώνται, εκεί γίνεται το θαύμα της προσωπικότητας του ανθρώπου».

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν η Διευθύντρια Κατερίνα Ράπτη και το προσωπικό του παιδικού σταθμού, ενώ παρέστησαν ο Διευθυντής του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος Παναγιώτης Σίσκος, ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγαλιάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, ενώ τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αρχιδιάκονος π. Ιωάννης Μπούτσης.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για τον Παιδικό Σταθμό «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» υπογράμμισε ότι «μία σημαντική προσπάθεια έχει «φυτρώσει» σε αυτήν την περιοχή. Αυτό το κέντρο αποβλέπει να οικοδομήσουμε σωστά τα παιδιά, από πλευράς γνώσεων, αλλά και χαρακτήρος». Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη για καλή παιδεία και δυνατότητα καλλιέργειας γραμμάτων και χαρακτήρα και ευχήθηκε να καταβάλλουν όλοι προσπάθειες, ώστε το οικοδόμημα του κάθε παιδιού να έχει γερά θεμέλια, διότι μόνο έτσι θα αντέξει στις δυσκολίες και στις «μπόρες» της ζωής. Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι σε λίγο καιρό θα εγκαινιαστεί ένας νέος παιδικός σταθμός στον ιερό ναό της Ζωοδόχου Πηγής.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος ευχήθηκε σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και καλή επιτυχία στο έργο τους.

Ο παιδικός σταθμός «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» λειτουργεί υπό την ευθύνη του Βαφειαδάκειου Ιδρύματος και του Οργανισμού «Εκκλησιαστική Μέριμνα». Προσφέρει καθημερινά πρωινό στα παιδιά, ενώ ποικίλλουν οι δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως μαθήματα αγγλικών, ξεναγήσεις σε μουσεία, γυμναστική και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με οριστική αποβολή από το σχολείο τους θα τιμωρούνται όσοι μαθητές αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τα οποία εκθέτουν ή διακωμωδούν συμμαθητές...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Κυριακή (24 Μαρτίου) η Εκκλησία μας εορτάζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας ως την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής (Α’ Νηστειών), την οποία υπολογίζουμε...

ΕΛΛΑΔΑ

Την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία της χώρας οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, όπως ορίζει η σχετική...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η εποχή της ανομίας στα πανεπιστήμια χωρίς συνέπειες τελείωσε» τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης με αφορμή τις επιχειρήσεις της αστυνομίας...