Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τα νερά κάλυψαν τους δρόμους στη Λάρισα από την υπερχείλιση του Πηνειού – Εικόνες δείχνουν ότι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια»

Kρίσιμες ώρες περνούν οι κάτοικοι της Λάρισας μετά την άνοδο της στάθμης του Πηνειού που διασχίζει τμήματα της πόλης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια που βρίσκονται κοντά. Κάτοικοι και δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες αναρτούν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτοντας την απειλή από το υδάτινο στοιχείο.

Ο Πηνειός ποταμός υπερχείλησε και τα αποτελέσματα είναι τρομακτικά. Η στάθμη του νερού ανέβηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική κοίτη του. Όπως δημοσιεύει στον ιστότοπό της η εφημερίδα «Ελευθερία» η πλημμυρική ζώνη στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, που περικλείεται από την κοίτη του ποταμού έως το ανάχωμα της οδού Σάκη Καράγιωργα και από τη γέφυρα της Νέας Σμύρνης έως και τον Βιολογικό Καθαρισμό, γέμισε με νερό από το βράδυ της Πέμπτης ενώ από το πρωί της Παρασκευής, ο Δήμος Λαρισαίων, λόγω της ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας νερού του Πηνειού ποταμού και για προληπτικούς λόγους, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας την απομάκρυνση όσων βρίσκονται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού. Έντονη, λόγω των εξελίξεων, είναι και η ανησυχία που υπάρχει για τις περιοχές τόσο της Νέας Σμύρνης όσο και του Αγίου Θωμά.

Μετά τον περιφερειακό δρόμο, στον κυκλικό κόμβο της Αεροδρομίου, που γέμισε με νερά η ίδια κατάσταση όπως αναφέρει ο ιστότοπος On Larissa στην οδό Αλωπεκής εκκένωσαν σπίτια και μετέφεραν ηλικιωμένους για να μην κινδυνεύσουν από την άνοδο της στάθμης των υδάτων.

Οι εικόνες από την οδό Ιωαννίνων στην είσοδο της πόλης από τα Τρίκαλα είναι αποκαλυπτική καθώς τα λασπόνερα έχουν καλύψει τον δρόμο και τις αυλές των σπιτιών με τους κατοίκους της Λάρισας να παρακολουθούν με αγωνία.

«Το ύψος στην κυρίως κοίτη το ποταμού που περνά στα όρια της πόλης έχει υπερχειλίσει, έχοντας ήδη φτάσει στα 10 μέτρα» αναφέρει σε ανάρτησή του ένας χρήστης του Διαδικτύου παραθέτοντας φωτογραφίες από τα πλημμυρισμένα σημεία.

Σε εκκένωση των ισογείων σπιτιών στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης που βρίσκονται στα όρια με τη Λάρισα ζήτησε ο δήμος Λάρισας.

Tα νερά ανεβαίνουν και στο σημείο στην είσοδο της Πόλης όπου βρίσκεται ο πολιούχος της πόλης της Λάρισας, Άγιος Αχίλλειος, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δείχνουν την άνοδο της κοίτης του Πηνειού.

Στιγμιότυπο από την άνοδο της στάθμης του Πηνειού ποταμού στη Λάρισα. (EUROKINISSI/ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ)

Όπως φαίνεται και σε ανάρτηση το νερό έχει ανεβει δραματικά στο ποτάμι δίπλα από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Λαρισας και στο χώρο του Ραδιοφώνου.

Διαβάστε επίσης:

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρχές στην επαρχία Sindh του Πακιστάν ψήφισαν νόμο που απειλεί τους γονείς με φυλάκιση έως ένα μήνα εάν αρνηθούν να εμβολιάσουν τα παιδιά...

ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην τεράστια πυρκαγιά που «καταβρόχθισε» την έδρα της διεύθυνσης ασφαλείας, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια στην αιγυπτιακή πόλη Ισμαηλία, στη...

ΕΛΛΑΔΑ

Η «Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη επανέρχεται μ’ έναν νέο κύκλο εκπομπών, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 στις 22:00 στο  ΕΡΤNEWS και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στις 24:00, στην ΕΡΤ1. Αφιερωμένη στην κοινωνική έρευνα, η...

ΕΛΛΑΔΑ

«Αύξηση της παραγωγής ταυτοτήτων 30% είχαμε την τελευταία εβδομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο έτη, δηλαδή πολύ περισσότεροι προσήλθαν και έκαναν αίτηση και...