Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Λευτέρης Αυγενάκης: Στόχος ο ΟΠΕΚΕΠΕ να λειτουργεί με δικαιοσύνη, διαφάνεια, συνέπεια και ταχύτητα

Στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι ένας ΟΠΕΚΕΠΕ που θα λειτουργεί με δικαιοσύνη, διαφάνεια, συνέπεια και ταχύτητα, ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στο KΡΗΤΗ ΤV.

Μιλώντας για τα λάθη στα οποία υπέπεσε η διοίκηση του Οργανισμού Πληρωμών κατά την καταβολή των ενισχύσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημείωσε:

Πρώτον, ότι δεν προχώρησε στον έλεγχο των 16.000 ΑΦΜ που έχει δεσμεύσει και δεύτερον, δεν ενεργοποίησε 88 εκατομμύρια ευρώ, από εκείνα που δικαιούντο οι αγρότες.

Αυτοί ήταν και οι λόγοι για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνοντας πως «ο πρόεδρος αρνείται μέχρι στιγμής να παραιτηθεί και “ταμπουρώνεται” πίσω από τη διαδικασία διορισμού του, λέγοντας ότι έχει διοριστεί από το ΑΣΕΠ».

Ωστόσο, ο κ. Αυγενάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το νέο έτος θα υπάρξει νέα διοίκηση στον οργανισμό, η οποία θα μπορέσει να υλοποιήσει το στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση για έναν ΟΠΕΚΕΠΕ που θα λειτουργεί με διαφάνεια, ταχύτητα και συνέπεια, προς όφελος των παραγωγών.

Επισήμανε ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιωθούν τα ποσά που θα παραμείνουν στον Πυλώνα Ι του ΠΑΑ, απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταφορά, εφέτος, 236 εκατ. από τον Πυλώνα Ι στον Πυλώνα ΙΙ, με αποτέλεσμα να είναι μειωμένα τα ποσά που δόθηκαν στην ενιαία ενίσχυση.

Σημείωσε ότι σύντομα θα εκσυγχρονιστεί και o Κανονισμός Λειτουργίας του ΕΛΓΑ, ενώ μιλώντας για τη Σχολή της Μεσσαράς, είπε ότι στόχος είναι να γίνει πρότυπο Σχολής στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μιλάμε για αναβάθμιση αλλά για ανάσταση της Σχολής, υπογραμμίζοντας επίσης ότι θα επαναλειτουργήσει και η Σχολή Ασωμάτων για την Κτηνοτροφία.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, ο κ. Αυγενάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες όπου αύριο θα μετάσχει στο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ.

Απόψε θα παραστεί σε σύσκεψη των υπουργών της EUMED-9, δηλαδή των εννέα υπουργών Γεωργίας χωρών της Μεσογείου, που θα γίνει στο περιθώριο της βραδιάς ιταλικής γαστρονομίας που οργανώνει ο Ιταλός ομόλογός του Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, προκειμένου να συζητήσουν για την δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, στον πρωτογενή τομέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκδήλωση μνήμης, με αφορμή την συμπλήρωση 80 χρόνων από την ημέρα που τα Καλάβρυτα κάηκαν ολοσχερώς, λεηλατήθηκαν και μέτρησαν εκατοντάδες απώλειες, πραγματοποίησε η Ακαδημία Αθηνών σε συνεργασία...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, αν αυτό παραμείνει η πυξίδα μας θα πετύχουμε», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης...

ΔΙΕΘΝΗ

Μία νέα διαδικασία επιθεώρησης της βοήθειας για την Γάζα τελεί υπό έλεγχο στη συνοριακή διάβαση Κερέμ Σαλόμ, αλλά οι προσπάθειες για την έγκριση άδειας...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με τίτλο «Παρατηρητήριο τιμών παιδικών παιχνιδιών: «Το καλάθι του ‘Αι Βασίλη». Στόχος της τροπολογίας είναι η...