Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ευαγγελισμός: Εισαγγελική έρευνα για την ανεμβολίαστη που πέθανε από κορωνοϊό και αρνούνταν την διασωλήνωση

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν τα δημοσιεύματα για την 54χρονη γυναίκα που πέθανε από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αρνούμενη να διασωληνωθεί ως αρνήτρια του εμβολιασμού και της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τα δημοσιεύματα – ανάμεσά τους και αυτό του protothema.gr – έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις και σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γεώργιος Νούλης, θα στραφεί κατά εκείνων των προσώπων που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς. Τα διερευνώμενα αδικήματα είναι θανατηφόρος έκθεση, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Αντίθετα, η εισαγγελική παρέμβαση δεν αφορά τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια για την εκτέλεση των καθηκόντων τους, ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνώσουν την ασθενή.

Όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr, η νοσηλεία της 54χρονης στον «Ευαγγελισμό» ήταν επεισοδιακή. Η ασθενής η οποία ήταν ανεμβολίαστη νοσηλευόταν στον νοσοκομείο με κορωνοϊό και άκουσε τους γιατρούς να συστήνουν τη διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν.

Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το οξυγόνο της ασθενούς είχε πέσει τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία.

Παρά την σοβαρότητα της κατάστασής της, ωστόσο, η 54χρονη αρνήθηκε τη διασωλήνωση ζητώντας μάλιστα από δικηγόρο να την εκπροσωπήσει και να μην επιτρέψει το ιατρικό προσωπικό να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Η ίδια μάλιστα με αναρτήσεις της στα social media καλούσε σε βοήθεια προκειμένου να αποφύγει τη διασωλήνωση.

Η συνέχεια ήταν επίσης επεισοδιακή αφού η κατάσταση της υγείας της ήταν κρίσιμη και το νοσοκομείο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση. Τελικώς αποφασίστηκε και προχώρησε η διασωλήνωση, ωστόσο η 54χρονη δεν τα κατάφερε χάνοντας την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εμφανής ήταν από το πρωί η παρουσία της αφρικανικής σκόνης στον αττικό ουρανό, η οποία έκανε θαμπή ακόμα και την εικόνα της Ακρόπολης. Όπως...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει προβλέψει προς το παρόν συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο Crocus City Hall...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργοποιείται η μαύρη λίστα του «Ενεργειακού Τειρεσία» για τους καταναλωτές ρεύματος οι οποίοι έχουν ανεξόφλητα χρέη και μετακινούνται από τον ένα προμηθευτή ενέργειας στον...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη (28/3) η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.  Η...