Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο από τη σπείρα ληστών στα νότια προάστια της Αθήνας

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση σπείρας κακοποιών που λήστευαν βενζινάδικα και περίπτερα στα νότια προάστια φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Οι αστυνομικοί της Νοτιανοατολικής Aττικής κατάφεραν να σταματήσουν τη δράση των δύο ληστών ενώ σε έρευνες που έκαναν στο σπίτι τους εντόπισαν ακόμη και τα ρούχα που φορούσαν κατά τη διάρκεια των ληστειών.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Οι κατηγορούμενοι, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβαιναν από κοινού, χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει, στα εν λόγω καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει προηγουμένως. Αρχικά, ο ημεδαπός εισέρχονταν σε αυτά προσποιούμενος τον πελάτη, κατοπτεύοντας το χώρο και την κατάλληλη στιγμή εξέρχονταν κάνοντας σήμα στον αλλοδαπό να αναλάβει δράση.

Στη συνέχεια, ο αλλοδαπός έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εισέβαλε στο χώρο αιφνιδιαστικά και με την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους, μη διστάζοντας να ασκήσει σωματική βία και αφαιρούσε τις εισπράξεις του καταστήματος.
Κατά τη διάρκεια της ληστείας από τον αλλοδαπό, ο ημεδαπός παρείχε άμεση συνδρομή ως «τσιαλιαδόρος», παραμένοντας σε κοντινή απόσταση εξωτερικά του καταστήματος.

Από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο ρέπλικα, το μαχαίρι και μέρος του ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών και μικροποσότητα κάνναβης. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν -14- ληστείες και μια κλοπή μοτοσυκλέτας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού για ένα 24ωρο, με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (19/4) το μεσημέρι...

ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχίες για πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις ευρωεκλογές εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τα θέματα Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, μιλώντας στην εκπομπή του...

ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έκανε γνωστό ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία. Όπως αναφέρει:...

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...