Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ώρες – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ για το επόμενο διήμερο.

Σήμερα Τετάρτη (08-09-2021) τοπικά ισχυρές βροχές προβλέπονται στις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τα δυτικά τμήματα της Κρήτης και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν και καταιγίδες που πρόσκαιρα θα είναι έντονες.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένουμε για την Πέμπτη στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, καθώς και σε περιοχές της ανατολικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και του Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Από τις απογευματινές ώρες τοπικά ισχυρές καταιγίδες, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους, θα εκδηλωθούν στο κεντρικό, βόρειο και δυτικό Αιγαίο, επηρεάζοντας βαθμιαία τις Σποράδες και πιθανόν αργά το βράδυ την Εύβοια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 27, στην Ήπειρο από 11 έως 29, στη Θεσσαλία από 10 έως 26, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο από 16 έως 27, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 15 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 17 έως 27, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 29 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους στα βόρεια και ανατολικά, ενώ από το μεσημέρι βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες – Δείτε στον χάρτη πού θα βρέχει από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης

kairos-kakokairia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ ενημερώνει ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, από ώρα 8:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ., όλες οι υπηρεσίες που παρέχει θα είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια της δημοσιογράφου Όλγας Κολιάτσου, η οποία έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 22 Μαρτίου, σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είναι δυνατόν στα σοβαρά, να υπάρχει συγκάλυψη σε μια υπόθεση που την ερευνά εφέτης ανακριτής, εφέτης εισαγγελέας, ειδική επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων και η Ευρωπαία...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η μείωση όλων των δεικτών SARS-CoV2, ενώ η θετικότητα της γρίπης παρά την μείωση παραμένει άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής...