Ληστεία σε τράπεζα στην Αθήνα: Οι ύποπτοι που βρίσκονται στο «μικροσκόπιο»

Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (14/9), σπέρνοντας τον πανικό σε όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.

Για ληστεία υψηλού ρίσκου που είχε πολύ καιρό να γίνει στην Αθήνα μιλούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αναφερόμενοι στο «χτύπημα» σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως στην «καρδιά» της Αθήνας.

Το γεγονός ότι έφυγαν τρέχοντας από την οδό Μητροπόλεως με τα όπλα στα χέρια φανερώνει με τον πιο «εύγλωττο» τρόπο την επικινδυνότητα της ληστείας. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί κατακόρυφα οι επιθέσεις σε τράπεζες, διότι οι κακοποιοί γνωρίζουν ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια διαφυγής. Ωστόσο, το δίδυμο ληστών το επιχείρησε και κατάφερε να διαφύγει χωρίς να συλληφθεί, παρότι την ώρα της επίθεσης υπήρχε κίνηση στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, πιθανοί δράστες της ληστείας θεωρούνται ένας δραπέτης αντιεξουσιαστής και έναν ποινικός. Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα μελετώντας παρόμοιες ληστείες από δίδυμο ανδρών σε Κουκάκι, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Ο πρώτος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας όπλων και για ληστείες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είχε φυλακιστεί, αλλά είχε πάρει άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ στις φυλακές. Έκτοτε, διαφεύγει των Αρχών για αρκετό χρονικό διάστημα. Θεωρείται ότι οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν από χαρακτηριστικό τατουάζ που φέρει.