Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου για ακρίβεια: Παίρνουμε μέτρα για να μην εμφανιστούν συνθήκες αισχροκέρδειας

Για την πορεία της οικονομίας αλλά και της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Όπως είπε στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης, οι στόχοι ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας επανυπολογίζονται μετά την επίσημη αναθεώρηση της μεταβολής του ΑΕΠ για την φετινή χρονιά στο 5,9%.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, θα βοηθήσει στην επαναξιολόγηση της οικονομίας και του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται. «Όταν η χώρα πάει καλά αυτό πρέπει να έχει αντανάκλαση στις καθημερινές ανάγκες και προσδοκίες των πολιτών», είπε ο κ. Οικονόμου.

Μιλώντας για το θέμα της αύξησης στο ηλεκτρικό ρεύμα, ότι το μέτρο της απορρόφησης του 80% των αυξήσεων από το κράτος είναι μέτρο οριζόντιο για όλους. «Παίρνουμε μέτρα για να μην επιτρέψουμε να εμφανιστούν αθέμιτες πρακτικές και συνθήκες αισχροκέρδειας», δήλωσε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στο ζήτημα των ανατιμήσεων.

Δείτε βίντεο:


Για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία είπε: «Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά στις αίθουσες. Έχουμε το εμβόλιο και ένα ισχυρό σύστημα διαγνωστικών τεστ δωρεάν, έτσι θα ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται η πανδημία, παράλληλα υπάρχουν και τα μέτρα όπως οι μάσκες και οι αποστάσεις».

Συμπλήρωσε επίσης πως είναι μεγάλο το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών και των οικογενειών και τόνισε πως «είμαστε ακόμα μέσα σε περιβάλλον κορωνοϊού και το εμβόλιο είναι “εκεί” και περιμένει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί».

Τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, δεν είναι ενάντια στην ελευθερία, πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέρα που μας λένε οι ειδικοί για να μην ξαναγυρίσουμε σε καταστάσεις που χρειάζονταν μηνύματα για να βγούμε έξω.

Για τις γονικές παροχές και τις δωρεές, αλλά και το σύνολο των μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και τις κριτικές, τόνισε ότι δεν ήταν δεδομένο ότι θα γίνονταν όλα αυτά, τα οποία έχουν αναπτυξιακή διάσταση, αναφερόμενος στο θέμα των γονικών παροχών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα ανανεωθούν μέχρι τις 12 Μαΐου απέσπασαν με τον αγώνα τους οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ,...

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν πριν από λίγο ανοιχτά στις Στροφάδες. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός ήταν 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ...

ΕΛΛΑΔΑ

Πέφτει σήμερα η αυλαία στη δίκη για την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό. Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται σήμερα, μετά από διαδικασία 14 μηνών, περίπου 100 συνεδριάσεις, την εξέταση περίπου 60 μαρτύρων, την αξιολόγηση των θέσεων της...