Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Σε καταφύγιο ανεμβολιαστών εξελίσσονται τα μοναστήρια – Ποια αντιστέκονται στο παραλήρημα

Σε καταφύγιο των αρνητών του ιού και των εμβολίων φαίνεται πως έχουν εξελιχθεί αρκετές Μονές.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ στη Μονή “Πέτρινου Δάσου” Θεσσαλίας, καταγράφηκε ένας θάνατος ενώ 25 νοσηλεύτηκαν. Επτά ήταν παράλληλα οι νοσηλείες από τη Μονή Μετεώρων.

Στον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας, καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα ενώ ένας θάνατος υπήρξε στη Μονή Κοίμησης Θεοτόκου Έβρου και την Παναγία  Περιβλέπτου Ευβοίας αντίστοιχα.

Χαρακτηριστική  της διασπορά στους εκκλησιαστικούς κόλπους, η περίπτωση του Αγίου Όρους, όπου περισσότεροι από 1000 μοναχοί έχουν νοσήσει, ενώ 8 κατέληξαν, και παρόλα αυτά το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει στο 20%.

Στον αντίποδα, παραδείγματα προς μίμηση για όλους τους πιστούς αποτελούν τα μοναστήρια του Ευαγγελισμού στη Χαλκιδική και του Αγίου Ιωάννου Σουρωτής που το 100% των μοναχών έχουν εμβολιαστεί.

Χαμός στον αγιασμό σε σχολείο στο Αμύνταιο: «Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;»

Ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της τελετής του καθιερωμένου αγιασμού ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανό Τοπάλη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Ιωάννη Κιοσέ, του Δημάρχου Αμυνταίου, Άνθιμου Μπιτάκη και εκπροσώπων του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών, με τη τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, λόγω της πανδημίας.

Την έντονη αντίδραση του Αρχιμανδρίτη π. Σεβαστιανού, προκάλεσε η παρέμβαση -εν μέσω της τελετής- και προτροπή της Λυκειάρχη του ΓΕΛ Αμυνταίου προς τους μαθητές, ώστε να μην βγάλουν την προστατευτική μάσκα κατά τον χαιρετισμό του Τιμίου Σταυρού, καθώς και η απαγόρευση της εισόδου του ιερωμένου στις τάξεις του σχολείου, εφόσον δεν φορούσε την απαιτούμενη μάσκα προσώπου.

 

«Να κρατάω τον σταυρό και να φοράω μάσκα;»

«Ο σταυρός θα μολύνει τους ανθρώπους;» ρωτάει εμφανώς εκνευρισμένος ο ιεράρχης και συνεχίζει έξαλλος: «Ντροπή σας. Τουλάχιστον να το κλείνετε μπροστά μου. Οι άρχοντες του τόπου φιλήσανε τον σταυρό χωρίς μάσκα και εσείς θα μου κάμετε επεισόδιο εδώ την ώρα του αγιασμού. Και να μου απαγορεύετε να μπω μέσα στις τάξεις επειδή δε φοράω μάσκα. Να κρατάω τον σταυρό του Χριστού και να φοράω μάσκα; Ντροπή σας. Είναι αναίδεια…»

Και κατέληξε: «Οι άρχοντες του τόπου έδωσαν παράδειγμα ευλάβειας στα παιδιά μας και εσείς τι δίνετε;»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τα πάντα είναι έτοιμα στην Αρχαία Ολυμπία για την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας και την έναρξη της λαμπαδηδρομίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 που θα γίνουν το καλοκαίρι...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Ειδικότερα, χωρίς Μετρό και...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε οπτικό υλικό φαίνεται 69χρονη γυναίκα να κινείται στο σκοτάδι και στη συνέχεια να πετάει σε κάδο απορριμμάτων 4 κουταβάκια. Κάτοικος της περιοχής άκουσε...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Λεωνίδη, Χαρίσσας, Νίκης,Γαλήνης, Καλλίδας, Αγίας Χιόνας. Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής: Γαληνός, Γαλήνη, Νίκη*,...