Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Αγωνία για τον 6χρονο Φώτη που τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα καρτ

Διασωληνωμένος, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου ο 6χρονος Φώτης, το 6χρονο αγόρι που χθες (19.09.2021) τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στην Πάτρα.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός Φώτης στην οικογένειά του», σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη.

Οι περιγραφές ανθρώπων που είδαν με τα μάτια τους τον πατέρα να μεταφέρει το αγόρι στα χέρια του ζητώντας βοήθεια από έναν γιατρό, συγκλονίζουν. Για το ατύχημα κατά τη διάρκεια του 13ου International Circuit for Kart που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Πάτρα. Ο οδηγός του καρτ που χτύπησε το παιδί κι άλλα τέσσερα άτομα, διοργανωτές του αγώνα, έχουν συλληφθεί και σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το ατύχημα που προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου Φώτη στην οδό Μαιζώνος έχει καταγραφεί σε σοκαριστικά βίντεο.

«Το παιδί δεν είχε ανάσα»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του Βαγγέλη Δημητρόπουλου, διευθυντή οικογενειακής ιατρικής στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενός από τους ανθρώπους που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον μικρό Φώτη, δευτερόλεπτα μετά τον τραυματισμό του.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (20.09.2021) στον ΑΝΤ1, ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος περιέγραψε πως είδε τον πατέρα του παιδιού να το μεταφέρει στα χέρια, λίγο αφού είχε χτυπηθεί από το καρτ. Τον είδε, είπε, «να τρέχει προς την πλατεία Γεωργίου και να ζητάει έναν γιατρό». Ο γιατρός σημείωσε πως το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να δει αν το παιδί είχε ανάσα.

Όταν του έβαλαν το οξύμετρο, έδειξε πως ο μικρός είχε 65% οξυγόνο. Η καρδιά του, όμως, χτυπούσε δυνατά. «Δεν είχε ανάσα το παιδί» σημείωσε ο Βαγγέλης Δημητρόπουλος.

Ο πατέρας του παιδιού περιγράφει το ατύχημα

Με τρεμάμενη φωνή, περιμένοντας με αγωνία ένα καλό νέο από τους γιατρούς, ο πατέρας του μικρού Φώτη μίλησε στο thebest.gr για τη στιγμή του ατυχήματος στην Πάτρα. Όλα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα.

«Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα. Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε», είπε.

Το χρονικό

Όλα έγιναν στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου, επί της οδού Μαιζώνος, όταν ένα καρτ ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω στα κάγκελα όπου βρισκόταν ο 6χρονος. Από τη σύγκρουση, το παιδί έπεσε στο πεζοδρόμιο και χτύπησε στο κεφάλι.

Αμέσως του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρό που βρισκόταν στο σημείο και παρακολουθούσε τους αγώνες και στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 6χρονο Φώτη στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Εκεί οι γιατροί προχώρησαν στην διασωλήνωσή του και κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και οι γιατροί περιμένουν να περάσει το πρώτο 24ωρο προκειμένου να μιλήσουν με ασφάλεια για την πορεία της υγείας του.

Σε κατάσταση σοκ ο οδηγός του καρτ

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο οδηγός του καρτ που έπεσε πάνω στο παιδάκι. «Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι πως η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι πολύ καλή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο για να ελέγξουν οι γιατροί πώς όλα είναι καλά. Οι εξετάσεις έχουν βγει καθαρές», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες, μιλώντας στο newsauto.gr.

«Πρέπει να αναφέρω την άμεση ανταπόκριση της οργάνωσης καθώς όλα λειτούργησαν όπως έπρεπε ενώ το ασθενοφόρο ήρθε άμεσα για να παραλάβει το νεαρό θεατή. Βασικά δεν ήταν αγώνας και δεν πιέζαμε όπως κάνουμε σε αγώνες. Ήταν επίδειξη. Πήγα να περάσω από δεξιά και να μπω στην αγωνιστική μου γραμμή. Σε εκείνο το σημείο υπήρχε ένα βύθισμα του δρόμου που με έκανε να έρθω σε επαφή με ένα άλλο καρτ, με αποτέλεσμα να χάσω τον έλεγχο και να ανατραπεί το δικό μου όχημα. Εγώ είμαι καλά με λίγους μώλωπες στα πόδια», πρόσθεσε ακόμη. Την ώρα της σύγκρουσης των δύο καρτ οι ταχύτητες ήταν περίπου στα 60 χλμ./ώρα.

Ανακοίνωση των διοργανωτών

Οι διοργανωτές αναφέρουν σχετικά με το ατύχημα: «Το PICK διεκόπη μετά από ατύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια επίδειξης ενός φιλανθρωπικού event με τη συμμετοχή πολλών επωνύμων. Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη, το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο. Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ ενημερώνει ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, από ώρα 8:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ., όλες οι υπηρεσίες που παρέχει θα είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια της δημοσιογράφου Όλγας Κολιάτσου, η οποία έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή 22 Μαρτίου, σε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είναι δυνατόν στα σοβαρά, να υπάρχει συγκάλυψη σε μια υπόθεση που την ερευνά εφέτης ανακριτής, εφέτης εισαγγελέας, ειδική επιτροπή διερεύνησης ατυχημάτων και η Ευρωπαία...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η μείωση όλων των δεικτών SARS-CoV2, ενώ η θετικότητα της γρίπης παρά την μείωση παραμένει άνω του 10% (εποχικό όριο έναρξης της επιδημικής...