Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Επίσκεψη Ιωάννη Κεφαλογιάννη σε μονάδες και φυλάκια στη Σάμο

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης βρέθηκε σήμερα σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια του Στρατού Ξηράς της περιοχής ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «Μυκάλη», στη Σάμο, συνοδευόμενος από τον διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον διοικητή 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής ταξίαρχο Ελευθέριο Οικονόμου.

Ο κ. Κεφαλογιάννης επισκέφθηκε την έδρα της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής όπου ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητές και συνομίλησε με το προσωπικό.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου συναντήθηκε με τους στρατιωτικούς ιατρούς, παθολόγο και καρδιολόγο, που διατίθενται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις ανάγκες του νοσοκομείου, τους οποίους ευχαρίστησε και συνεχάρη για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση με εθνοφύλακες του ΤΕΘ Σάμου και συνομίλησε μαζί τους. Tόνισε ότι οι εθνοφύλακες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο των Ενόπλων Δυνάμεων και της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας ότι για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η εθνοφυλακή αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος, και για το λόγο αυτό βασική βούληση είναι η αναβάθμιση του θεσμού, με αντικειμενικό σκοπό τη βελτίωση της εκπαίδευσης και την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Μονάδων Εθνοφυλακής. Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί η πρόσφατη ψήφιση νέου νομικού πλαισίου για τον εξορθολογισμό των στρατολογικών διατάξεων και την αναβάθμιση του θεσμού, προκειμένου να καταστεί αποτελεσματικότερος.

Ακολούθως, επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο «Ψιλής Άμμου», όπου ενημερώθηκε και συνομίλησε με τα στελέχη και στη συνέχεια μετέβη στο στρατόπεδο «Φλόκα», που βρίσκονται τα μηχανήματα του Μηχανικού, που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο των έργων πυροπροστασίας.

Τέλος, μετέβη στο Περιφερειακό Ιατρείο Σάμου, όπου συνεχάρη τους δύο οδηγούς ΕΚΑΒ, επαγγελματίες οπλίτες, που έχουν τοποθετηθεί εκεί.

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και με τους εθνοφύλακες που διαδραματίζουν διττό ρόλο ως μέλη της τοπικής κοινωνίας και των Ενόπλων Δυνάμεων» ανέφερε ο υφυπουργός.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συνεχίζει να διαφυλάττει την εθνική κυριαρχία, τα δίκαια της πατρίδας μας και το αίσθημα ασφάλειας των ακριτικών μας περιοχών, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Σάμος» υπογράμμισε.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πάντοτε δίπλα στην κοινωνία, θα συνεχίσουν να αποδεικνύουν έμπρακτα το έντονο κοινωνικό τους πρόσημο, είτε όσον αφορά την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, είτε τη συνδρομή στην Πολιτική Προστασία, είτε όπου αλλού παραστεί ανάγκη» κατέληξε ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Πολωνία δεν πρέπει να αποκλείσει την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Στην Άλωση της Κωνσταντινούπολης, παραμονή της 571ης επετείου, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την λήψη αποφασιστικών δράσεων από την ΕΕ για την προστασία των Ευρωπαίων παραγωγών από εισαγωγές, ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης...

ΔΙΕΘΝΗ

Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ υποστήριξε  ότι «930 σπίτια και κτίρια υπέστησαν ζημιές σε 86 πόλεις στο βόρειο Ισραήλ από το ξέσπασμα της αντιπαράθεσης...