Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός 21/09: 3.040 νέα κρούσματα – 42 νέοι θάνατοι – 333 διασωληνωμένοι – Ο χάρτης της διασποράς

Κορονοϊός: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα (21/09) τα νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.040, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 636.596 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 134 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.178 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 42, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.548 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (63.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 304 (91.29%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.71%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.096 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 212 (ημερήσια μεταβολή +65.62%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 192 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο χάρτης της διασποράς

Εκτάκτως αύριο στη Θεσσαλονίκη Πλεύρης – Γκάγκα

Εκτάκτως θα επισκεφτούν αύριο τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα λόγω της επιδημιολογικής επιδείνωσης που παρουσιάζει η περιοχή.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι δύο υπουργοί μεταβαίνουν στην συμπρωτεύουσα με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς είναι ορατό το μίνι lockdown στην πόλη.

Ο  ο υπουργός Υγείας  θα έχει προγραμματισμένη σύσκεψη στις 11:00 με φορείς της πόλης ώστε να συζητηθούν τόσο τα δεδομένα όσο και οι επόμενες κινήσεις. Ακολούθως θα βρεθεί στη Δυτική Μακεδονία, περιοχή που επίσης έχει βαρύ επιδημιολογικό φορτίο.

Ο υπουργός Υγείας αναμένεται να επαναλάβει το πόσο σημαντική είναι αυστηρότατη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό, προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, (Β’ Χαιρετισμοί) σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Μάρκου επισκόπου Αρεθουσίων, Μαρτύρων Κυρίλλου διακόνου και των συν αυτοίς παρθένων και ιερωμένων. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να γιορτάζει σήμερα. Άγιος...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της τελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Από τη Γενική Περιφερειακή...