Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Προκάτ» μηνύσεις μέσω ίντερνετ βρίσκουν οι αρνητές-γονείς

Κάθε τρόπο προκειμένου όχι μόνο να στείλουν τα παιδιά τους χωρίς μάσκες και self test αλλά και να εκδικηθούν τους καθηγητές που εφαρμόζουν τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό στα σχολεία εφευρίσκουν οι αρνητές της πανδημίας.

Οι παρεμβάσεις τους, οι τραμπουκισμοί αλλά και οι απανωτές μηνύσεις προς εκπαιδευτικούς έφεραν μάλιστα και την παρέμβαση της Πολιτείας προκειμένου να προστατευτούν οι διδάσκοντες και να συνεχιστεί κανονικά η εκπαιδευτική διαδικασία. Τελευταία πράξη η παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα οι αντιεμβολιαστές, αρνητές της πανδημίας που προκαλούν επεισόδια σε σχολεία, εκτός από την ενημέρωση για τον κορωνοϊό που λαμβάνουν από αμφιβόλου ποιότητας πηγές στο διαδίκτυο, πλέον λαμβάνουν και νομικές συμβουλές για το πώς θα αποτρέψουν καθηγητές και εκπαιδευτικούς από το να τηρήσουν τα μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό βάζοντας ως πρόταγμα τα παιδιά τους.

Τα τελευταία 24ωρα λοιπόν ένα έντυπο, υπόδειγμα δήλωσης πέντε σελίδων, διακινείται στο διαδίκτυο με το οποίο οι γονείς-αρνητές εγκαλούν τους εκπαιδευτικούς που τηρούν τα μέτρα και τους κατηγορούν για βασανισμούς, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έως και έσχατη προδοσία.

Κάνουν δε λόγο για «επιβολή νέων ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΖΩΗΣ, πρόκληση σωματικής ή ΨΥΧΙΚΗΣ δοκιμασίας και ΣΤΕΡΗΣΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ σε οποιαδήποτε κατηγορία άμαχου πληθυσμού».

«Για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ αφορά το σώμα και την υγεία του, θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να ενημερώνετε εμένα και να ΜΗΝ προβαίνετε σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ενέργεια χωρίς της ΡΗΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ μου για λογαριασμό του», αναφέρεται στο υπόδειγμα δήλωσης.

Δείτε το υπόδειγμα που κυκλοφορεί:

ypodeigma-1

 

Την ίδια ώρα, αντίστοιχο έγγραφο μήνυσης κατά εκπαιδευτικών κυκλοφορεί προκειμένου να επιδοθεί από τους γονείς-αρνητές σε περίπτωση που οι καθηγητές εφαρμόσσουν τον νόμο.  «Οι εγκαλούμενοι δημόσιοι υπάλληλοι εκπαιδευτικοί προσπαθώντας να επιβάλλουν μία προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική Κυβερνητική Απόφαση μιας Παράνομης και Κατοχικής Κυβέρνησης, παραβίασαν το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος, το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Συμβάσεις και κατέλυσαν κάθε έννοια δικαίου και ανθρωπίνου δικαιώματος με υπερσυνταγματική ισχύ σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος, και το άρθρο 6 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται στο υπόδειγμα μήνυσης.

Δείτε το έγγραφο:

mynisi-1

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση εισηγείται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με στόχο να προστατεύονται οι εκπαιδευτικοί και οι γιατροί που τηρούν τα προβλεπόμενα από τον νόμο σχετικά με την προστασία από τον κορωνοϊό απέναντι στους αρνητές που τραμπουκίζουν και σέρνουν σε αστυνομικά τμήματα καθηγητές, δασκάλους και υγειονομικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον νέο Ποινικό Κώδικα που κατατίθεται για διαβούλευση την Παρασκευή θα προβλέπεται ότι δεν θα προβλέπεται αυτόφωρο για συγκεκριμένα «αδικήματα», όπως αυτά τα οποία προσάπτουν στους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς οι αρνητές της νόσου Covid και οι αντιεμβολιαστές. Ως αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα, προφανέστατα και διατηρείται το δικαίωμα υποβολής μήνυσης, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να στέλνει κάποιος έναν λειτουργό που εφαρμόζει το νόμο στο αυτόφωρο.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Την Τρίτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας να διερευνήσουν τάχιστα εάν οι ενέργειες των αντιεμβολιαστών-αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και, σε καταφατική περίπτωση, να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.  Ο κ. Ζαχαρής ζήτησε από τους συναδέλφούς του, λόγω της σοβαρότητας των εν λόγω υποθέσεων, η παρέμβασή τους να είναι άμεση και συνεχής, με στόχο την τήρηση των νόμων και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από δικαστικές πηγές αναφέρεται ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται και νέα παρέμβαση των λειτουργών του ανωτάτου δικαστηρίου, πιθανώς με εγκύκλιο, προκειμένου να δίνονται εντολές ώστε να μην εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος εκπαιδευτικών και γιατρών που δέχονται μηνύσεις από αντιεμβολιαστές ή αρνητές της νόσου Covid.

Παραλλήλως, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν οι κρατικοί λειτουργοί, κυρίως στα σχολεία, αλλά και το υγειονομικό προσωπικό σε δομές υγείας και σε νοσοκομεία, η Αστυνομία έχει εντολές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να παρεμβαίνει άμεσα όπου επιχειρείται ο προπηλακισμός των υπαλλήλων που τηρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο και τις κείμενες διατάξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν για 12 ώρες, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 όλες οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του συστήματος...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Τους πρώτους του υποψηφίους για τη διαδικασία των εσωκομματικών προκριματικών εκλογών, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πρώτες αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε togegonos.gr από τη χθεσινή φωτογράφιση του προέδρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τα 17 παιδιά του θαλάμου του. Δείτε τις...

ΕΛΛΑΔΑ

Την δέσμευση ότι οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα ανανεωθούν μέχρι τις 12 Μαΐου απέσπασαν με τον αγώνα τους οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ,...