Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Δεν ισχύει ότι νοσεί ένα στα τρία παιδιά

Κορονοϊός: Σταθεροποίηση παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Προσέθεσε ότι καταγράφονται 2.24 νέα κρούσματα ανά ημέρα και τα ενεργά κρούσματα είναι 20.000.

«Η ματιά μας είναι στραμμένη στη Βόρεια Ελλάδα», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αύξηση κατά 60% παρουσιάζει η Κοζάνη. Διπλασιασμό των κρουσμάτων η Ξάνθη. Υπερδιπλάσιο αριθμό κρουσμάτων παρουσιάζει η περιοχή της Θεσσαλονίκης».

Περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη ανησυχούν τους επιστήμονες και όπως είπε, επικρατεί και πάλι η ενδοοικογεναική μετάδοση.

Τα κρούσματα στα παιδιά

Αναφέρθηκε εκτενώς στα παιδιά, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στα παιδιά δεν έχει παρουσιάσει αύξηση, και επανέλαβε την έκκληση για πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτοδιαγνωστικού ελέγχου για τη μείωση των κρουσμάτων στη σχολική κοινότητα.

Ο αριθμός των θετικών self test στα σχολεία την πρώτη εβδομάδα είναι σταθερός, ενώ δεν παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα, ούτε στις νοσηλείες των ανηλίκων.

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, το 24% των κρουσμάτων στην Ελλάδα αφορά παιδιά κάτω των 17 ετών και δεν ισχύει ότι ένα στα τρία παιδιά νοσούν.

Η κ. Παπαευαγγέλου επέμεινε στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων και στη χρήση μάσκας στο σχολείο. Το τέστινγκ και η τήρηση των μέτρων κερδίζει έδαφος απέναντι στην καραντίνα.

Ακόμα αναφέρθηκε στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης που έκλεισαν δύο τμήματα σχολείου και εξήγησε ότι είναι μια περιοχή που έχει πολύ υψηλό ιικό φορτίο.

Ο εμβολιασμός των εφήβων προχωρά. Περισσότεροι από 40.000 έφηβοι 12 έως 14 ετών έχουν ήδη λάβει μία δόση εμβολίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η επίθεση στον 21χρονο το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκε στην Πλατεία Βικτωρίας και όχι σε σταθμό του Μετρό, αναφέρει ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, με αφορμή δημοσιεύματα. Η ανακοίνωση της...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου να «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη...

ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία» δήλωσε στο ΕΡΤNews ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε προτεραιότητα είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση...