Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αύριο οι ανακοινώσεις από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους αντιεμβολιαστές

Συγκεκριμένα προφίλ και ομάδες (περίπου 20), έλεγχους για φορολογικες παραβάσεις, ξέπλυμα χρήματος και ποινικά αδικήματα, περιλαμβάνει το σχέδιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για να βάλουν στο χέρι οι αρχές, τις διαδικτυακές ομάδες αρνητών, να τυλίξουν τη δράση τους σε μια κόλλα χαρτί και να στείλουν τις δικογραφίες στη δικαιοσύνη.

Οι αστυνομικοί, θα σχηματίσουν δικογραφίες και εξετάζεται αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις μόνο για προτροπή σε ανυπακοή και… εμπόριο μηνύσεων ή αν θα προκύψουν και πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι φάκελοι, θα αξιολογηθούν απο τον αρμόδιο εισαγγελέα αφού η Αστυνομία δεν έχει τη δυνατότητα να ρίξει τις σελίδες καθώς αυτό προβλέπεται μόνο για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα.

Αύριο, θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις απο τα αποτελέσματα των ερευνών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ωστόσο οπως διευκρινίζουν στο protothema.gr αστυνομικοί, οι έρευνες δεν θα σταματήσουν. Θα υπάρχουν 24ωρες «περιπολίες» στο διαδίκτυο απο τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν και άλλες ομάδες ή προφίλ στα social media από αντιεμβολιαστές που επιδίδονται σε προσηλυτισμό και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Μια διαδικασία που είχε ακολουθηθεί και πριν ακριβώς ένα χρόνο μόνο που τοτε δεν έψαχναν αντιεμβολιαστές αλλά αρνητές μάσκας.

Μάλιστα οι «ράμπο» του διαδικτύου της ΕΛ.ΑΣ, είχαν σχηματίσει δικογραφίες στέλνοντας στον εισαγγελέα δέκα άτομα. Οι αστυνομικοί, σερφάρουν στο ίντερνετ ψάχνοντας για διαδικτυακά καλέσματα αντιεμβολιαστών που χρησιμοποιούν τα social media για να προκαλούν αντιδράσεις και επεισόδια, να κάνουν μηνύσεις σε βάρος γιατρών και εκπαιδευτικών που τηρούν τα μέτρα και τα πρωτόκολλα για τον κορωνοιό και να τους σέρνουν στα δικαστήρια.

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι υπάρχουν σελίδες ομάδων του αντιεμβολιαστικού κινήματος που ανεβάζουν έτοιμες φόρμες μηνύσεων με εκατοντάδες επισκέψεις. Παράλληλα, ψάχνουν για το αν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κέντρο στο διαδίκτυο που συντονίζει και κατευθύνει τους αντιεμβολίαστες στις δράσεις και τις επόμενες κινήσεις τους. Τέλος, ερευνούν και για κυκλώματα που υπόσχονται πως μπορούν να χορηγήσουν μέσω μειλ οποιονδήποτε και έναντι του ποσού των 300 ή 500 ευρώ πιστοποιητικό νόσησης από κορωνοιό ή βεβαίωση εμβολιασμού έχοντας απλά τα στοιχεια τους.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έκανε γνωστό ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία. Όπως αναφέρει:...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείδωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα όπως αποκάλυψε ο ίδιος και το τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαΐουμε την...

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρύ προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, οκτώ εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές 2024....