Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μυρτώ της Πάρου: Στο ΣτΕ η μητέρα της για την αποζημίωση που δεν έλαβε από το κράτος

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα βρεθεί σήμερα η μητέρα της Μυρτώς της Πάρου, όπου θα συζητηθεί η αναίρεση της εφετειακής απόφασης, σύμφωνα με την οποία η 23χρονη δεν δικαιούται να λάβει αποζημίωση για τη βλάβη που έχει υποστεί.

Η Μαρία Κοτρώτσου, μητέρα της κοπέλας που το 2012 στην Πάρο, κακοποιήθηκε σεξουαλικά και από έναν Πακιστανό, διεκδικεί για την κόρη της το ποσό των 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημιά που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της.

Επιπλέον, ζητεί να της επιδικαστεί μηνιαίως το ποσό των 2.977,81 ευρώ που είναι το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας που απαιτεί η κατάσταση της νεαρής.

Ακόμη, η μητέρα και η αδελφή του θύματος ζητούν ως αποζημίωση επιπλέον 50 χιλιάδες ευρώ η κάθε μία ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης.

Στην αγωγή αναφέρεται ότι οι παραλείψεις της Ελληνική Αστυνομίας ήταν αυτές που συνέβαλαν στο βαρύ τραυματισμό της Μυρτώς, με το σκεπτικό ότι αν είχε λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, ο δράστης δεν θα βρισκόταν στην Ελλάδα και δεν θα την είχε κακοποιήσει.

Όπως αναφέρεται και στην αίτηση αναίρεσης, το γεγονός ότι ο άνδρας που επιτέθηκε στη Μύρτω δεν ήταν σεσημασμένος «δεν απαλλάσσει σε καμία περίπτωση την Ελληνική Αστυνομία από τη γενικότερη υποχρέωσή της να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων και ειδικότερα την πρόληψη και την αποτροπή της παράνομης εισόδου αλλοδαπών».

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο απέρριψε την αγωγή κρίνοντας ότι η μητέρα και η αδελφή του θύματος «ως εμμέσως ζημιωμένες δεν δικαιούνταν χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης και, συνεπώς, δεν νομιμοποιούνταν ενεργητικώς στην άσκηση της κρινόμενης αγωγής, η οποία για τον λόγο αυτό πρέπει να απορριφθεί κατά το αντίστοιχο μέρος της ως απαράδεκτη κατ’ άρθρο 71 του Κ.Δ.Δ.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρύ προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, οκτώ εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές 2024....

ΔΙΕΘΝΗ

Στη Ράφα στρέφει ξανά το βλέμμα του το Ισραήλ,καθώς Αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος έδωσε το «πράσινο φως» στον Νετανιάχου να προχωρήσει...

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα, https://parentalbenefits.dypa.gov.gr , για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. Πλέον...