Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη στον Ιρακινό του ISIS που συνελήφθη στην Αθήνα

Ποινική δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση ασκήθηκε στον 34χρονο Ιρακινό, που συνελήφθη ως μέλος του ISIS. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή.

Τι προηγήθηκε

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (ΔΑΕΕΒ) ένας 34χρονος Ιρακινός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ),  εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Το πρωί της Τρίτης  θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο 34χρονος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Οι πληροφορίες στις ελληνικές Αρχές έφτασαν από ξένες υπηρεσίες πριν από μικρό χρονικό διάστημα και αμέσως ξεκίνησαν αναζητήσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, είχε μπει στη χώρα μας το 2018 από τη Λέσβο και είχε κάνει αίτηση πολιτικού ασύλου. Όμως, και τις δύο φορές η αίτησή του είχε απορριφθεί, με τον 34χρονο να κάνει προσφυγή, η οποία ακόμα εκκρεμεί. Στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν βίντεο από ενέργειες του ISIS το 2014.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την  Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.)  εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.

Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Θεοδώρου του Τριχινά. Του Αγίου Ζακχαίου του Αποστόλου. Του Οσίου Αθανασίου του...

ΕΛΛΑΔΑ

Με έντονο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες ακινήτων και γοργούς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», που χρηματοδοτεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νίκος Παλαιοκώστας ο οποίος βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Οκτώβριο του 2021, πλέον θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι του....

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι αισχρές επιθέσεις και τον bullying εναντίον ανηλίκων μέσα στα σχολεία. Σε βίντεο που ανέβασαν ανήλικοι, φαίνεται ένα παιδί πεσμένος στο έδαφος και...