Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Σοκ από την είδηση ότι γονείς αλυσόδεσαν τον γιο τους με ψυχολογικά προβλήματα!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι στο οικισμό ρομά του Αλιβερίου, στο Βόλο, ένας 55χρονος άνδρας, με ψυχολογικά προβλήματα, είχε αλυσοδεθεί από τους ηλικιωμένους γονείς του, προκειμένου να μη γίνει επικίνδυνος για τους γύρω του, καθώς η κατάσταση της υγείας του τελευταία, είχε επιδεινωθεί και είχε εκδηλώσει βίαιες τάσεις.

Για το περιστατικό υπήρξε καταγγελία στις Αστυνομικές Αρχές και χθες το μεσημέρι, οι δύο γονείς, ηλικίας 75 και 79 ετών, καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή. Παράλληλα, κατατέθηκε αίτημα για ακούσια νοσηλεία του 55χρονου, στο πλαίσιο του οποίου, σήμερα Σάββατο, οδηγήθηκε στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου για να εξεταστεί από ειδικούς και να αποφανθούν αν χρήζει ψυχιατρικής νοσηλείας.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος τους, κ. Κωνσταντίνος Γούσης, οι ηλικιωμένοι γονείς αναγνώρισαν το λάθος τους και ζήτησαν συγνώμη από το Δικαστήριο, υποστήριξαν ωστόσο, πως ό,τι έκαναν, το έκαναν για να μην κάνει ο κακό ο γιος τους σε κάποιον άλλο, δεδομένου ότι, έως τώρα, οι κοινωνικές υπηρεσίες που προσέτρεξαν, δεν έδειξαν το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

«Ελπίζω η υπόθεση αυτή, να αποτελέσει μια αφορμή ώστε οι κοινωνικές υπηρεσίες να ασχοληθούν περισσότερο με τα προβλήματα των ανθρώπων που έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Γούσης, προσθέτοντας πως ο 55χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ψυχολογικά και αλκοολισμού, εδώ και παραπάνω από 30 χρόνια.

Οι δε γονείς του – όπως είπε – είναι εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια, μεγάλωσαν τα τέσσερα παιδιά του και φρόντιζαν για τον ίδιο, καθώς η σύζυγός του τον εγκατάλειψε, εδώ και πολλά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Αλιβερίου, η περίπτωση του 55χρονου μπορεί να είναι ακραία, ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα άτομα στον καταυλισμό και μάλιστα νεαρά, που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, αλλά δυστυχώς, δεν τυγχάνουν της φροντίδας που θα έπρεπε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού για ένα 24ωρο, με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (19/4) το μεσημέρι...

ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχίες για πιθανή ανάμειξη της Ρωσίας στις ευρωεκλογές εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τα θέματα Αξιών και Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, μιλώντας στην εκπομπή του...

ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έκανε γνωστό ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία. Όπως αναφέρει:...

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...