Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Αγριεύει» ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής: Πού θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις μεσημβρινές ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα με το έκτκακτο δελτίο καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ τα καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα και θα επηρεάσουν τα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση το βράδυ στα δυτικά.

Η κακοκαιρία «Αθηνά» πέρασε σήμερα από τη πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια προκαλώντας νέες καταστροφές και δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα σε Αχλάδι, Κοτσικιά, Στροφυλιά και Αγία Άννα αφού έντονα ήταν τα πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και οι κατολισθήσεις. Ωστόσο όπως αναφέρει η ΕΜΥ τις επόμενες ώρες για την περιοχή της Β. Εύβοιας προβλέπονται μόνο τοπικές βροχές χωρίς ιδιαίτερη ένταση.

Δείτε ζωντανά την πορεία της κακοκαιρίας από το windy.com

Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για την Κυριακή:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Θρακικό και τα παράκτια τμήματα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν, αρχικά στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της νύχτας και από τα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με τάση ενίσχυσης το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Στην Κρήτη λίγες τοπικές νεφώσεις.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα βορειότερα τμήματα έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα είναι κατά τόπυς ισχυρά και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με τάση ενίσχυσης το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Πέμπτη, 28 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αποστόλου και Μάρτυρος Ηρωδίωνος επισκόπου Πατρών, Οσίου Ιλαρίωνος του νέου ηγουμένου μονής της Πελεκητής. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό όνομα που να γιορτάζει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Με απέραντο σεβασμό στον πόνο των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στα Τέμπη” ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, διεμήνυσε από την Ολομέλεια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για άθλια προπαγάνδα διχασμού και παραπλάνησης από πλευράς αντιπολίτευσης, έκανε λόγο στην ομιλία του επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός...