Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα: Πολίτης καταγγέλλει το δασαρχείο – Αδιαφόρησε για ελάφι που ψυχορραγούσε 3 μέρες

Θλίψη και οργή προκαλεί το θέαμα ενός ταλαιπωρημένου ελαφιού, το οποίο χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην Πάρνηθα και επί τρεις μέρες ψυχορραγούσε στη μέση του δρόμου.

Ο Νίκος Λεφατζής ήταν εκείνος που εντόπισε το ταλαιπώρημενο ελάφι στην Πάρνηθα. Όπως είπε ο ίδιος, μετά από πολύ κόπο κατάφερε να επικοινωνήσει με το δασαρχείο, αλλά εκείνοι του είπαν πως πρόκειται για ένα γερασμένο ελάφι και άυτή ήταν η φύση του.

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί».

Ο κ. Λεφατζής στη συνέχεια επικοινώνησε με την ομάδα ΑΝΙΜΑ. Όπως εξήγησε η πρόεδρος της ANIMA, η κ. Μαρία Γανωτή, ο σύλλογος δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό.

«Στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι Εθνικός Δρυμός, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε εάν δεν μας πει το δασαρχείο», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, η κ. Γανωτή είπε πως ο κ. Λεφατζής αντιμετώπιζε μεγάλο κίνδυνο να τραυματιστεί, καθώς τα κέρατα του ελαφιού κόβουν σαν μαχαίρια.

«Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει».

Στη συνέχεια ο κ. Λεφατζής κατήγγειλε πως όταν κάλεσε το δασαρχείο, του απάντησαν πως η ANIMA δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει τον δικό του κτηνίατρο.

Επίσης, κατήγγειλε απαράδεκτες συμπεριφορές των υπαλλήλων του δασαρχείου, οι οποίοι κράτησαν μία εξοργιστικά αδιάφορη στάση. «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!”», είπε ο κ. Λεφατζής.

Το ελάφι που ψυχορραγούσε αβοήθητο επί τρεις ημέρες  στην Πάρνηθα τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της τελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Από τη Γενική Περιφερειακή...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Για μία ακόμη φορά η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» τη νότια και κεντρική Ελλάδα με το ευρωπαϊκό σύστημα Κοπέρνικος να το μετρά ως ένα από...

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ ενημερώνει ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, από ώρα 8:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ., όλες οι υπηρεσίες που παρέχει θα είναι...