Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο data center της Lamda Hellix: «Ψήφος εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας»

Ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τις επενδύσεις ξένων εταιρειών στη χώρα, εγκαινιάζοντας το νέο data center της Lamda Hellix Digital Realty Company στο Athens Data Center Campus, στο Κορωπί.

Χαιρόμαστε όταν μεγάλες εταιρίες επιλέγουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στη συνολική δυναμική της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στη μεγάλη προσπάθεια η χώρα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας της, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνοντας χαιρετισμό.

Όπως είπε το Athens Data Center ξεκίνησε ουσιαστικά τη λειτουργία του, το  2015 λίγο πριν την επιβολή των capital controls και σήμερα εγκαινιάζεται το τρίτο data center και σύντομα το τέταρτο.

«Πολλά έχουν αλλάξει από τα χρόνια που μεσολάβησαν. Σήμερα η χώρα είναι ανοιχτή στους ξένους επενδυτές, με ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, που έχει δρομολογήσει το μεγάλο ψηφιακό μετασχηματισμό ώστε να είναι σε θέση να μπορεί να προσελκύει υποδέχεται επενδύσεις υποδομής για την νέα ψηφιακή οικονομία» είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας πως μεγάλες εταιρείες, όπως η Digital Realty δεν δυσκολεύονται πια να έρθουν να εξαγοράσουν ελληνικές εταιρείες.

Η Lamda Hellix Digital Realty Companyγ είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και προσφέρει υπηρεσίες μέσω κέντρων δεδομένων.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Chief Investment Officer της Digital Realty Gregory Wright, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix Digital Realty Απόστολος Κάκκος, ο Senior Director, Market Development της Digital Realty Mike Hollands και ο Chief Commercial και Technology Officer Alexandros Bechrakis. Τον χαιρετισμό του θα στείλει βιντεοσκοπημένο ο CEO της Digital Realty William Stein.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η επίθεση στον 21χρονο το μεσημέρι της Πέμπτης σημειώθηκε στην Πλατεία Βικτωρίας και όχι σε σταθμό του Μετρό, αναφέρει ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, με αφορμή δημοσιεύματα. Η ανακοίνωση της...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί στη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προκειμένου να «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη...

ΕΛΛΑΔΑ

«Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία» δήλωσε στο ΕΡΤNews ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε προτεραιότητα είναι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από τα τέλη Μαρτίου η χορήγηση visa...