Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πανδημία: Στα ύψη η ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα – Ακυρώθηκε η παρέλαση στα Γρεβενά

Με το φθινόπωρο να κάνει “πρόβα” χειμώνα και την εποχική γρίπη προ των πυλών, η ανησυχία για την άνοδο των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα παραμένει στο προσκήνιο.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επικαλούμενος τις επισημάνσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων (ΕCDC) προειδοποίησε για έξαρση της πανδημίας σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι «όσο υψηλότερη είναι σε μία περιοχή, τόσο χαμηλότερος είναι ο αριθμός των νοσηλειών και των θανάτων», ενώ η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, έδωσε μια άλλη συγκλονιστική διάσταση των επιπτώσεων της πανδημίας: σε κάθε 4 θανάτους ενηλίκων ένα παιδί χάνει τον γονιό του και το άτομο που το φροντίζει.

“Χιλιάδες παιδιά, ανά τον κόσμο θα φέρουν αυτό το ανεπούλωτο τραύμα της απώλειας των γονέων για τις επόμενες γενιές” τόνισε.

Χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Ζέρβας κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, παρότρυνε τους πολίτες να «πάρουν την υγεία στα χέρια τους» και να εμβολιαστούν.

Ο κ. Ζέρβας αναφερόμενος στα τρέχοντα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην πόλη σημείωσε πως παρουσιάζεται μια αύξηση των κρουσμάτων της τάξεως του 20% σε σχέση με την περασμένη Δευτέρα, ενώ οι νοσηλείες παρέμειναν σχετικά σταθερές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Πάντως ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης πήρε ήδη την απόφαση να ακυρώσει την προγραμματιζόμενη παρέλαση για την 109η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης των Γρεβενών, στις 13 Οκτωβρίου, εξ αιτίας των νέων επιδημιολογικών δεδομένων, που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο στον Δήμο Γρεβενών.

Οι αποφάσεις για το τι θα ισχύσει σε σχέση με τις παρελάσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα από το υπουργείο Εσωτερικών, αν και πρόσφατα ο υπουργός Μάκης Βορίδης είχε προϊδεάσει για διενέργειά τους με υγειονομικά πρωτόκολλα και καθολική πρόσβαση, ενώ αναμένεται και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων της άρσης των περιορισμών σε εμβολιασμένους στο τέλος του δεκαπενθημέρου από την έναρξή των νέων μέτρων οπότε και θα επανεκτιμηθεί η πορεία της πανδημίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το ιρανικό πρακτορείο Tasnim μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο «καλά πληροφορημένες πηγές», ότι δεν υπάρχει «καμία πληροφορία για επίθεση από το εξωτερικό», ενώ ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος...

ΕΛΛΑΔΑ

Επιδείνωση του καιρού για ένα 24ωρο, με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπεται από σήμερα Παρασκευή (19/4) το μεσημέρι...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αγορές βρίσκονται  σε φάση εκτίμησης των επιπτώσεων από τα γεγονότα στη Μ. Ανατολή  και ειδικότερα τον αντίκτυπο  του νέου συναγερμού τα ξημερώματα.  Μόλις...

ΔΙΕΘΝΗ

Εντείνονται οι φόβοι για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές από αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης -επικαλούμενα αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ότι το...