Αποκαλυπτική δημοσκόπηση: Μετά βίας ένας στους δέκα προβληματίζεται από το μεταναστευτικό

Απάντηση απέναντι στις ψευδεπίγραφες έρευνες [διαβάστε σχετικά ΕΔΩ] αλλά και στην προσπάθεια ορισμένων να αναβιώσουν τα πάθη του παρελθόντος με μοχλό το μεταναστευτικό, δίνεται από την νέα δημοσκόπηση της MARC.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την έρευνα της εν λόγω εταιρείας για λογαριασμό του ΑΝΤ1 ανάμεσα στα άλλα, ένα από τα ερωτήματα αφορά στα προβλήματα που απασχολούν περισσότερο αυτή την περίοδο την ελληνική κοινωνία. Σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι πολίτες το μεταναστευτικό βρίσκεται τελευταίο με μόλις 13% των πολιτών να το επιλέγουν.

Πρώτες επιλογές στις ανησυχίες των πολιτών είναι η πανδημία με 49%, δεύτερο το επερχόμενο κύμα ακρίβειας με 48%, τρίτη η πορεία της οικονομίας με 39,8%, τέταρτα τα εθνικά με 28,6% και μόλις λίγο παραπάνω από έναν στους δέκα επιλέγουν το μεταναστευτικό.

Τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως οι πολίτες αναγνωρίζουν πως το μεταναστευτικό από πρόβλημα έχει μετατραπεί χάρις στην διαχείριση των τελευταίων δύο ετών σε ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζεται πλήρως. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους αφού οι διαμένοντας στα νησιά έχουν ελαχιστοποιηθεί, οι παλαιές δομές κλείνουν και κατασκευάζονται νέα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα, ενώ οι ροές έχουν μειωθεί περισσότερο από 90%.

Κάπως έτσι αποδομείται το αφήγημα ορισμένων που προσπαθούν να παραμείνουν στην πολιτική επικαιρότητα της τοπικής κοινωνίας στα νησιά του βορείου Αιγαίου με όχημα τον διχασμό και την αναστάτωση.