Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί οι έντονες βροχοπτώσεις πλημμυρίζουν τις πόλεις – Νοέμβριος ο χειρότερος μήνας για πλημμύρες

«Τέτοιες γενικευμένες και απλωμένες σε όλες τη χώρα βροχοπτώσεις είχαμε χρόνια να δούμε» δήλωσε στο MEGA Σαββατοκύριακο για την κακοκαιρία του «Μπάλλου» που σάρωσε την χώρα ο καθηγητής Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων, Δημήτρης Εμμανουλούδης.

«Οι πλημμύρες είναι οι πιο ανθρωποκτόνες καταστροφές στον πλανήτη. Μπορούν να συμβούν παντού στον κόσμο» τόνισε, κάνοντας λόγο ότι ο χειρότερος μήνας για πλημμύρες είναι ο Νοέμβριος.

«Από τις έξι ανθρωποκτόνες πλημμύρες που συνέβησαν στην Αττική τα τελευταία 100 χρόνια, οι πέντε έγιναν τον Νοέμβριο» σημείωσε.

Στη συνέχεια ο καθηγητής εξήγησε γιατί πλημμυρίζουν οι πόλεις όταν σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις.

«Δεν είναι μόνο τα φρεάτια. Το αστικό περιβάλλον είναι το χειρότερο από πλευράς υδρολογικής συμπεριφοράς και εκδήλωσης φαινομένων περιβάλλοντος. Είναι χειρότερο και από το περιβάλλον των καμένων περιοχών. Ότι πέφτει από τον (σ.σ. βροχή) κυλάει επιφανειακά. Αν λάβουμε υπόψη ότι δεν έχει δίοδο το νερό επειδή υπάρχει δόμηση, αντιλαμβάνεστε ποια είναι η εξέλιξη με αυτά που βλέπουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι γίνεται με τους σεισμός

Σε εκτόνωση, σε μετασεισμική ακολουθία, βρίσκεται το Αρκαλοχώρι στην Κρήτη, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμου Χουλιάρα.

«Η αποκατάσταση εξαρτάται από την σεισμικότητα. Οι κάτοικοι θα πρέπει να περιμένουν και η αποκατάσταση τους να βρεθεί με άλλους τρόπους» είπε ο καθηγητής, κάνοντας λόγο ότι το ενδεχόμενο για πιο ισχυρό σεισμό είναι πολύ μικρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Η 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έπεσε θύμα της μητέρας της ,όπως αποφάνθηκε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει την Ρούλα Πισπιρίγκου ως την υπαίτια...

ΕΛΛΑΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, όπως εισάγεται για τις βαρύτερες κατηγορίες στο κατηγορητήριο για στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο...

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν για 12 ώρες, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 όλες οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του συστήματος...