Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Φώφη Γεννηματά: Έφτασε η σορός της στη Μητρόπολη – Με τρεις σημαίες καλυμμένο το φέρετρο

Φώφη Γεννηματά: Στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασε πριν από λίγα λεπτά η σορός της Φώφης Γεννηματά. Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και τις σημαίες του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ.

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Καθεδρικό Ναό της Αθήνας από τις 10 το πρωί για να δοθεί η δυνατότητα στους απλούς πολίτες που την αγάπησαν και την εκτίμησαν να την αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη και υπερήφανη μάχη που έδωσε με σθένος, ανθρωπιά και αξιοπρέπεια.

Η Φώφη Γεννηματά κηδεύεται ως ενεργεία υπουργός και το λαϊκό προσκύνημα είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει έως τις 2 το μεσημέρι όπου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, θα αρχίσει η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι πολιτικοί αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καθώς και μέλη της κυβέρνησης, σύσσωμη η ηγεσία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ καθώς και οι επικεφαλής των θεσμικών αρχών της χώρας.

Με απόφαση του πρωθυπουργού για σήμερα κηρύσσεται εθνικό πένθος. Η σορός της διαπρεπούς πολιτικού θα εκτεθεί στις 10 το πρωί σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, από την οποία θα τελεστεί στις 14.00 το μεσημέρι η εξόδιος ακολουθία δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.  Επικηδείους θα εκφωνήσουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά της οικογένειας, την Φώφη Γεννηματά θα αποχαιρετίσει ο 17χρονος γιος της, Γιώργος.

Οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες, με πρώτη την γαλανόλευκη στην ιστορική έδρα του ΠΑΣΟΚ.  Εκεί όπου συρρέει απλός κόσμος για να αφήσει λουλούδια στη μνήμη της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Μετά την εξόδιο ακολουθία θα γίνει η ταφή στο πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών. Μετά από εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε ο, τιμής ένεκεν και με δαπάνες του Δήμου, ενταφιασμός της στο μνημείο του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά στο Α΄ Νεκροταφείο.

Οι επικήδειοι για την Φώφη Γεννηματά

Κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια της Φώφης Γεννηματά οι επικήδειοι θα είναι λίγοι και σύντομοι. Συγκεκριμένα εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας θα την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας της Κ.Ε. Μανώλης Χριστοδουλάκης και από την οικογένεια κατά πάσα πιθανότητα ο γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος.

Η ταφή της Φώφης Γεννηματά θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο όπου ο Δήμος Αθηναίων , όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, παραχώρησε τον ίδιο χώρο όπου είχε ταφεί και ο πατέρας της, Γιώργος Γεννηματάς.

Ως γνωστόν η οικογένεια της Φώφης Γεννηματά έχει ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθούν με δωρεές το Χαμόγελο του Παιδιού και η Κιβωτός του Κόσμου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Μικρής έκτασης πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσε η κακοκαιρία εξπρές, που έπληξε από χθες μεγάλο μέρος της χώρας και φαίνεται ότι πλέον είναι σε αποδρομή. Καταρρακτώδης...

ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία εις βάρος του συντρόφου της, ο οποίος είναι Αμερικανός μπασκετμπολίστας της ομάδας του Περιστερίου, έκανε μία γυναίκα πριν λίγες ώρες....

ΕΛΛΑΔΑ

Ξενυχτούν όλο το βράδυ… φτάνουν στο σημείο να ξεχνούν να φάνε, αρνούνται να πάνε σχολείο παραμένοντας μπροστά σε οθόνες!  Αυτή είναι η χαρακτηριστική συμπεριφορά...

ΕΛΛΑΔΑ

Μια έξυπνη πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που στοχεύει στην ψηφιακή απεικόνιση και διαχείριση κειμένων ιστορικών ελληνικών βιβλίων, γραμμένων σε πολυτονικό σύστημα, ανέπτυξε η ομάδα Ψηφιακής...