Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αρκαλοχώρι – Οι πρώτες 16 σεισμόπληκτες οικογένειες μπαίνουν σήμερα στους οικίσκους

Οι σεισμοί εξακολουθούν να ταλαιπωρούν το Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά στο Ηράκλειο. Την ίδια ώρα οι πρώτες 16 οικογένειες απόψε θα διανυκτερεύσουν στους οικίσκους που έχουν εγκατασταθεί στο σεισμόπληκτο Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης, την άλλη εβδομάδα θα φτάσουν ακόμη 20 οικίσκοι, οπότε συνολικά θα υπάρχουν 40 οικίσκοι από τους 90 που αναμένονται από το υπουργείο. Πρόσθεσε ακόμα πως στο Αρκαλοχώρι βρίσκονται 70 θέσεις στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν και άλλοι οικίσκοι.

Πού αλλού έχουν τοποθετηθεί οικίσκοι

«Έχουμε ακόμη 28 στη Βόνη, 10 στο Αρχοντικό που είναι φτιαγμένα και φτιάχνουμε ακόμη άλλους 3 οικισμούς. Γιατί οι άνθρωποι δεν θέλουν να φύγουν μακριά από τα χωριά τους, θέλουν να είναι κοντά στο παλιό τους σπίτι και τις περιουσίες τους. Γι’ αυτό θα φροντίσουμε να κάνουμε και άλλους καταυλισμούς σχεδόν σε όλα τα χωριά που έχουν ζητηθεί για να μείνουν εκεί και να μην απομακρυνθούν οι πολίτες από τις οικίες τους» τόνισε ο κ. Φραγκάκης. 

Οι προϋποθέσεις

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι πολίτες προκειμένου να εγκατασταθούν στους οικίσκους, ο κ. Φραγκάκης ανέφερε πως η πρώτη – εφόσον μιλάμε για το Αρκαλοχώρι, είναι ο τόπος διαμονής τους να είναι στο Αρκαλοχώρι, η δεύτερη είναι να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις αναφορικά με το Ε1, Ε2 και Ε9 αλλά και με όλα τα σχετικά έγγραφα του υπουργείου. «Η τελευταία προϋπόθεση αφορά κυρίως τα κοινωνικά στοιχεία που θα πρέπει κάποιος να διαθέτει όπως π.χ. να είναι πολύτεκνος».

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκάκη, έχουν εξασφαλιστεί για όλους τους οικίσκους, τα κρεβάτια, το στρώμα και τα κλινοσκεπάσματα. «Αυτή τη στιγμή εξασφαλίζουμε τα ψυγεία. Ήδη χθες μπόρεσα να κλείσω 200 ψυγεία. Θα εξασφαλιστούν οι τηλεοράσεις, οι οικίσκοι διαθέτουν ερκοντίσιον και μετά θα μπορέσουμε να τους δώσουμε τη δυνατότητα να έχουν μια κουζίνα με ένα φούρνο. Όταν συμπληρωθούν και αυτά, τότε θα βρούμε κι εμείς την διέξοδο όσον αφορά το κομμάτι της σίτισης και της στέγασης. Είναι δύο πράγματα που μας απασχολούν έντονα και σιγά – σιγά βλέπουμε ότι προχωρούμε και προχωρούμε πραγματικά αν σκεφτεί κανείς ότι ένα μήνα μετά τους σεισμούς είμαστε εδώ. Όλο αυτό το κομμάτι έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Δεν είναι εύκολο».

Κλείνοντας, ο κ. Φραγκάκης ανέφερε πως υπάρχουν μέχρι στιγμής 26 στο Αρκαλοχώρι και 8 οικίσκοι στη Βόνη. «Περιμένουμε ακόμη τους 90 από το υπουργείο Υποδομών και άλλους 40 από τον κ. Μαρινάκη. Αν εξασφαλιστούν αυτοί, πιστεύω θα κλείσουμε το κομμάτι των οικίσκων και όλος ο κόσμος θα περάσει από τις εγκαταστάσεις αυτές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Τούρκου με κουρδικές ρίζες ( γεν.1996 ) μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη στο Γ.Ν. Γεννηματάς ύστερα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη έπεσε θύμα της μητέρας της ,όπως αποφάνθηκε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο που δικάζει την Ρούλα Πισπιρίγκου ως την υπαίτια...

ΕΛΛΑΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, όπως εισάγεται για τις βαρύτερες κατηγορίες στο κατηγορητήριο για στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το...

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν για 12 ώρες, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 όλες οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του συστήματος...