Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα από το Σάββατο – «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την πανδημία

Το χθεσινό «μαύρο» ρεκόρ των 6.700 νέων κρουσμάτων κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα τη λήψη νέων μέτρων για τους μη εμβολιασμένους, τα οποία τίθενται σε εφαρμογή από το Σάββατο.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, «Δεν μπορούμε να πάμε σε πιο έντονα περιοριστικά μέτρα όπως είχαμε πριν, συνεπώς θα επεκτείνουμε την καμπάνια του εμβολιασμού με αποστολή sms σε ανεμβολίαστους πολίτες, αλλά και με spots στα Μέσα Ενημέρωσης», τονίζοντας πως οι νέες παρεμβάσεις έχουν ως στόχο την προστασία των πολιτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, καθώς κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τους εμβολιασμένους.

Τα νέα μέτρα για τους μη εμβολιασμένους

Έτσι, από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύουν νέα μέτρα για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Ειδικότερα:

  • Υποχρεωτικά δύο εργαστηριακά τεστ (PCR ή rapid τεστ) την εβδομάδα για όλους τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους τόσο σε δημόσιο όσο και ιδιωτικό τομέα, με δικό τους κόστος.
  • Αρνητικό rapid test για ανεμβολίαστους πολίτες προκειμένου να εισέλθουν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, εμπορικά κέντρα, κομμωτήρια (δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες). Εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων (surer market), φαρμακεία, εκκλησίες.

Παράλληλα ο υπ. Υγείας απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους.

Ενημέρωσε δε ότι αναβαθμίζονται οι ποινές σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, με τα πρόστιμα να ξεκινούν από 5.000 ευρώ και τις επιχειρήσεις να κλείνουν για 15 μέρες. Παράλληλα εντατικοποιούνται και οι έλεγχοι στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης, καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ, όπως και της ταυτοπροσωπίας. Τέλος θα υπάρξει ποινή και στις ομάδες, αν δεν τηρείται η χρήση μάσκας και οι άλλοι περιορισμοί που ισχύουν για τα γήπεδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από το συναρπαστικό ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας για 11 ημέρες επί ελληνικού εδάφους κι αφού έτυχε παντού ενθουσιώδους υποδοχής, ήρθε η ώρα να...

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (25.04.2024) η Ημαθία. Το τροχαίο δυστύχημα έγινε στις 2.20 τα ξημερώματα στο χωριό Νησί της Αλεξάνδρειας...

ΕΛΛΑΔΑ

Εκατοντάδες βόμβες του Β’ Παγκόσμιου βρίσκονταν κάτω από τις πρώην εγκαταστάσεις της Ένωσης Ποντίων Σουρμένων, παιδικούς σταθμούς και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως έγινε γνωστό σήμερα....

ΕΛΛΑΔΑ

«Η αμέλεια του κατηγορούμενου είναι βαρύτατη και είναι σωρευτική. Η μοτοσυκλέτα δεν είχε κανένα περιθώριο ελιγμού. Το όχημα που οδηγούσε ο κατηγορούμενος έφραξε όλο...