Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Συνεργασία ΥΜΑ-δήμου-Πανεπιστημίου για αποκατάσταση της ευρύτερης περιοχής παλαιού ΚΥΤ

Ολοκληρώθηκε η σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Δήμου Αν. Σάμου και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τα συμβαλλόμενα μέρη θα ενεργήσουν από κοινού για την πλήρη αποκατάστασης της ευρύτερης περιοχής όπου λειτουργούσε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου, με την ταυτόχρονη διερεύνηση της πιθανής ρύπανσης του εδάφους και των υδάτων της περιοχής, τόσο από αυτή καθ’ αυτή τη λειτουργία του ΚΥΤ, όσο και από τις πυρκαγιές που συχνά ξεσπούσαν.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου αναλαμβάνει την υποχρέωση διερεύνησης πιθανής ρύπανσης του εδάφους και των υδάτων της περιοχής, καθώς και τη σύνταξη της σχετικής μελέτης για την άρτια αποκατάσταση του χώρου σύμφωνα με υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα.

Ο Δήμος Αν. Σάμου, με τη σειρά του, αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου αποκατάστασης της περιοχής και την εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης των ιδιοκτητών των όμορων, στον χώρο του πρώην ΚΥΤ, εκτάσεων. Αναλαμβάνει, επίσης, τη διαχείριση της φιλοξενίας και της περίθαλψης αδέσποτων ζώων στο χώρο του πρώην ΚΥΤ, καθώς και όλες τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες για την αγορά του οικοπέδου ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α), στο οποίο στεγαζόταν το πρώην ΚΥΤ Σάμου..

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα μεριμνήσει για τη χρηματοδότηση, τόσο για τις εργασίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όσο και για τη μετέπειτα υλοποίηση του έργου αποκατάστασης της περιοχής. Τέλος, στο πλαίσιο των ανωτέρω, αναλαμβάνει τη διερεύνηση για τη δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ανωτέρω οικοπέδου ιδιοκτησίας Ταμείου Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α) στο οποίο στεγαζόταν το πρώην ΚΥΤ Σάμου.

Με αυτόν τον τρόπο, υλοποιείται ακόμα μία δέσμευση του Υπουργείου προς την τοπική κοινωνία του νησιού, μετά και τον οριστικό τερματισμό λειτουργίας του παλαιού ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ο πιο ιστορικός σύλλογος της πρωτεύουσας θα φιλοξενεί για τα επόμενα τρία χρόνια εκατοντάδες δημότες της Αθήνας. Με πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων ξεκινά συνεργασία...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Απολύτως Σχετικό» βρέθηκε καλεσμένος ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α/ Η.A.S.P.-Hellenic Aviation Service Provider) σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι από τα προσωρινά στατιστικά στοιχεία Φεβρουαρίου 2024 για το σύνολο...

ΕΛΛΑΔΑ

Με μία και μόνο αίτηση στην Ενιαία Πύλη Ψηφιακής Πρόσβασης στην Κοινωνική Προστασία ο πολίτης θα αιτείται για όλα τα επιδόματα και παροχές που...