Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: «Μάχη και ασφυξία» στα νοσοκομεία σε κεντρική και Βόρεια Ελλάδα – Γεμάτες οι ΜΕΘ

Κορονοϊός: Σε επίπεδο ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί τα νοσοκομεία, με τις εισαγωγές Covid ασθενών να είναι διπλάσιες από τα εξιτήρια. Υπάρχουν νοσοκομεία με πληρότητα 100% ακόμα και στις ΜΕΘ. Oι διασωληνωμένοι έφτασαν τους 508 από 477 στις αρχές της εβδομάδας. Στη μάχη ρίχνονται και νέες κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα.

Oι μαρτυρίες των γιατρών αποτυπώνουν τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. «36 κλίνες εντατικής για Covid περιστατικά. Αυτή την στιγμή είναι καλυμμένες 35» ανέφερε ο Νίκος Καπράβελος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

«Είμαστε ήδη σε πόλεμο ειδικά σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία (…) Οι περισσότερες διασωληνώσεις αφορούν ανεμβολίαστους και τις αντιμετωπίζουν άνθρωποι ταλαιπωρημένοι επί 20 μήνες που είναι και λιγότεροι από πέρυσι» σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Οι ανεμβολίαστοι που νοσηλεύονται έχουν ξεπεράσει το 80% του συνόλου των νοσηλευομένων. Παράλληλα όμως, έχει αλλάξει και το ηλικιακό προφίλ, με νέους και μεσήλικες να αποτελούν την πλειονότητα. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν να αντιμετωπίσουν υπερπληρότητα στις ΜΕΘ και συσωρευμένη κούραση και από τα προηγούμενα πανδημικά κύματα.

Στη Θεσσαλία, όλες οι ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ 11 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός Εντατικής.

Στην Κοζάνη η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι στο 100%, με έναν διασωληνωμένο εκτός Εντατικής.

«Έχουμε και ασθενείς 40-50 ετών αλλά οι περισσότεροι είναι μεγάλοι. Οι περισσότεροι ειναι ανεμβολίαστοι» σημείωσε ο Γιώργος Πατλάκας, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Οι ειδικοί φοβούνται το ντόμινο της αύξησης των κρουσμάτων έως και τον άλλο μήνα σε συνδυασμό με την κατάσταση στα νοσοκομεία. Ιδιώτες γιατροί στη Θεσσαλονίκη καλούνται με μηνύματα από τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης να στηρίξουν το σύστημα υγείας.

«Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών σε ειδικότητες που λείπουν από τα νοσοκομεία, αν δεν υπάρξει ανταπόκριση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στα Παραπολιτικά.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.862 νέα κρούσματα κορονοϊού και 55 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ 508 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στην Αθήνα άφησε την τελευταία του πνοή ένας 34χρονος με κορονοϊό. Ήταν εμβολιασμένος και νοσηλευόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ.

«Ήταν στο τμήμα Covid και θέλαμε να πάει στη ΜΕΘ Covid. Δυστυχώς ήμασταν σε καθημερινή επαφή με το ΕΚΑΒ για να βρεθεί κρεβάτι γιατί είχε μόνο έναν παράγοντα κινδύνου, ήταν υπέρβαρος. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε να πάει» ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε ειδικά διαμορφωμένη κλίνη, όμως η σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του δεν επέτρεπε τη διακομιδή του σε άλλο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Από αστυνομικούς της Ομάδας Παραεμπορίου της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (27-3-2024) το πρωί στην περιοχή...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο πρωθυπουργός δεν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο». Αυτό έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...