Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Είμαστε σε πόλεμο – Καπραβέλος: Πέταξε τα σωληνάκια και έφυγε από το νοσοκομείο

«Είμαστε σε πόλεμο» τόνισε στον ΣΚΑΪ  η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά) Ματίνα Παγώνη για την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία στα νοσοκομεία.

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα και κατεβαίνει και κεντρικά… Είναι δύσκολες μέρες για τον ιατρικό κόσμο, δημιουργούνται και αντιπαραθέσεις με τους ιδιωτικούς γιατρούς που αφήνουν τα ιατρεία τους, τους καταλαβαίνω, αλλά είμαστε σε εποχή πολέμου, και όταν είμαστε σε πόλεμο παίρνουμε όπλο και πολεμάμε, δε διαχωριζόμαστε, πρέπει να φύγει η πανδημία και να επανέλθουμε στην κανονικότητα όπως πριν δύο χρόνια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ζήτησε και πάλι εφαρμογή των μέτρων ατομικής προστασίας. «Η μάσκα δεν πρέπει να βγαίνει. Η μάσκα στα ΜΜΜ κάτω από τη μύτη είναι σα να μη φοράνε μάσκα» επισήμανε.

«Ηθικοί αυτουργοί – Διασωληνώσεις ρεκόρ» 

Για ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεία με την πανδημία έκανε λόγο στο σταθμό μας ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος.

Επισήμανε ότι τις προηγούμενες ώρες στο νοσοκομείο του είχαν 53 εισαγωγές ρεκόρ, ενώ  υπάρχουν και νοσοκομεία με περισσοτέρους ασθενείς.

«Τρεις διασωληνώσεις, με αντίστοιχους θανάτους, πολύ μεγάλη πίεση. Τα καταφέρνουμε, αλλά είμαστε οριακοί. Έχουμε 36 κλίνες εντατικής για COVID, που είναι όλες καλυμμένες, και 4 εισαγωγές για τα υπόλοιπα… Είχαμε φοβερό τροχαίο με νεκρό και ένα με κρίσιμη κατάσταση γιατί είναι και τα μη COVID περιστατικά». «Δεν υπάρχουν άλλες δυνατότητες, η πίεση είναι μεγάλη (…) Αν έρθει κάποιος στην εντατική δεν έχουμε πού να τον βάλουμε» προειδοποίησε.

«Πλέον είμαστε πεπεισμένοι ότι ναι μεν ο κορωνοϊός είναι ο φυσικός αυτουργός της κατάστασης, αλλά υπάρχουν και πολλοί ηθικοί αυτουργοί, που παραπλανούν πιέζουν και ξεγελούν» υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος. «Ζητούν άνθρωποι μέσα στην αφέλεια τους τη βοήθεια μη γιατρών, και κάποιοι δέχονται να κατευθύνουν τις ζωές ανθρώπων υπάρχει παραβατικότητα, να το δει η πολιτεία» κατήγγειλε.

Έχουμε, πρόσθεσε, ασθενείς που έρχονται καθυστερημένα στα νοσοκομεία, δεν πιστεύουν στον κορωνοϊό πάει πολύ να πιστεύουν τους γιατρούς και δολοφόνους.

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε μάλιστα ότι χθες στο Παπανικολάου ασθενής πέταξε τα σωληνάκια, χρειαζόταν οξυγόνο, και έφυγε από το τμήμα. «Τον βρήκαμε στα παγκάκια του Παπανικολάου ημιθανή και τον επιστρέψαμε πίσω . Προφανώς είχε άκουσε κάποιες ‘συμβουλές’»  σχολίασε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Τούρκου με κουρδικές ρίζες ( γεν.1996 ) μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη στο Γ.Ν. Γεννηματάς ύστερα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, όπως εισάγεται για τις βαρύτερες κατηγορίες στο κατηγορητήριο για στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το...

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός λειτουργίας θα τεθούν για 12 ώρες, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 όλες οι υπηρεσίες που παρέχει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, λόγω προγραμματισμένης αναβάθμισης του συστήματος...