Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη δόση εμβολίου – Κοντογεώργης: Εξετάζουμε για τους άνω των 65 ετών να γίνει υποχρεωτική

Τρίτη δόση εμβολίου: Ότι υπάρχουν σκέψεις η τρίτη δόση του εμβολίου να γίνει υποχρεωτική για τους άνω των 65 ετών αποκάλυψε ο ΓΓ Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να γίνει υποχρεωτική»

«Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση παρουσίασε ένα νέο πλαίσιο προστασίας για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Από εκείνη την ημέρα 300.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, και περίπου μισό εκατ. για την 3η αναμνηστική δόση. Βασική μας μέριμνα είναι οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι μετά το εξάμηνο ίσως η ανοσολογική απόκριση δεν είναι η επιθυμητή. Άνθρωποι που άνω των 65 έκαναν 3η δόση βοήθησαν στο να μειωθούν τα κρούσματα. Εξετάζουμε για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών η 3η δόση να καταστεί υποχρεωτική, κυρίως για την πρόσβαση σε κλειστούς χώρους», αποκάλυψε ο κ. Κοντογεώργης στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

«Εμείς ενθαρρύνουμε και την πρώτη και την 3η δόση. Για την 3η δόση οι άνω των 65 είναι ζωτικής σημασίας να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους. Εξετάζουμε τα δεδομένα. Σε αυτή τη φάση νομίζω τα μέτρα είναι επαρκή. Η ανταπόκριση των συμπολιτών μας και στην 3η δόση είναι ενθαρρυντική», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να χωριστεί σε δύο στρατόπεδα»

Σχολιάζοντας τις περιπτώσεις αρνητών γονέων, αλλά και υγειονομικών που συμβουλεύουν πολίτες να μη διασωληνωθούν, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης είπε ότι «Τα αντανακλαστικά της δικαιοσύνης στη Θεσσαλονίκη νομίζω ότι ενεργοποιήθηκαν αρκετά άμεσα. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μέτρα για τις συγκεκριμένες ομάδες που είναι πιο κοντά στον πολίτη, στην πρώτη γραμμή. Δεν μπορεί η Ελλάδα να χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Αν η κυβέρνηση πάρει επιπλέον μέτρα, θα πρέπει να έχουν να κάνουν με τους ανεμβολίαστους».

Σκέψεις για χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ

Αναφερόμενος στους χώρους που παρατηρείται συνωστισμός, και απαντώντας στο να υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω μέτρα σε αυτούς, ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «Στα ΜΜΜ, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση για τα ΜΜΜ, υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει η χρήση διπλής μάσκας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή τη βδομάδα».

Σχετικά με το αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές στη λειτουργία της εστίασης, ο ίδιος είπε ότι «Στην εστίαση υπάρχει αυστηρός περιορισμός για τους εσωτερικούς χώρους, το ίδιο και για τους μικτούς, και ένα αυστηρό πρωτόκολλο για τους εργαζόμενους. Βλέπουμε ένα πολύ καλό δείκτη συμμόρφωσης στην εστίαση. Είναι προς το συμφέρον όλων η εστίαση να λειτουργήσει με τον τρόπο που πρέπει».

Απαντώντας, τέλος, στο αν υπάρχει ενδεχόμενο για κάποια έκτακτη ενίσχυση σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους προς τα Χριστούγεννα, ο κ. Κοντογεώργης είπε ότι «Η οικονομία τρέχει και πηγαίνουμε καλά. Είναι η στιγμή να δοθεί ρευστότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε κάθε περίπτωση δίνουμε έμφαση στην κοινωνική ανάπτυξη, στα νέα ζευγάρια, τους νέους εργαζόμενους γονείς».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να πάψουμε να παράγουμε περισσότερο διχασμό απ’ όσο μπορεί να καταναλώσει η χώρα, κάλεσε την αντιπολίτευση ο υπουργός Παιδείας, Κυρ. Πιερρακάκης μιλώντας επί της...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάγλυφη ομολογία του πολιτικού αδιεξόδου του ΠΑΣΟΚ και της αντιπολίτευσης συνολικά, χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, την πρόταση δυσπιστίας προς...

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Akkadian 5* Hotel – Το Νέο Gay Only Hotel στη Μύκονο Το Ξενοδοχείο Akkadian, το πολυτελές κατάλυμα 5 αστέρων στην καρδιά της Μυκόνου, ανακοινώνει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης και για όλα τα ζητήματα που έχουν ανοίξει με φόντο την τραγωδία των Τεμπών εμφανίζεται ο...