Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Βγήκαν μαχαίρια για τον έλεγχο του λιμανιού

Οπλα και μαχαίρια βγήκαν στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας από μέλη κυκλώματος αλλοδαπών, που θέλει να ελέγχει, έναντι χρηματικής αμοιβής, ποιοι μετανάστες θα έχουν προτεραιότητα για την είσοδο στη λιμενική ζώνη, ώστε να μπορέσουν να κρυφτούν σε κάποιο φορτηγό, με προορισμό χώρες της Κεντρικής και της Βόρειας Ευρώπης.

Μάλιστα, το πρόσφατο αιματηρό περιστατικό στην παραλιακή λεωφόρο της Ακτής Δυμαίων, με τρεις Αφγανούς μετανάστες τραυματίες και την άμεση σύλληψη άλλων τριών ομοεθνών τους, που κατηγορούνται ως οι δράστες της επίθεσης, αποκάλυψε τον τρόπο που λειτουργεί το κύκλωμα. Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, μέλη του κυκλώματος πλησίασαν τους τρεις μετανάστες τη στιγμή που βρίσκονταν απέναντι από το νέο λιμάνι και τους ζήτησαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. Ομως, όταν οι τελευταίοι δεν κατέβαλαν τα χρήματα, δέχθηκαν πυροβολισμούς και επίθεση με μαχαίρι.

Κατόπιν, οι δράστες αφαίρεσαν από τους τρεις τραυματίες 550 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ αμέσως μετά έσπευσαν να εξαφανιστούν.

Επειτα από τις έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες, ενώ βρήκαν σε προσωρινό κατάλυμα που χρησιμοποιούσε ο ένας από τους συλληφθέντες ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και ένα ξύλινο ρόπαλο. Επίσης, στον τόπο του περιστατικού είχαν ήδη βρεθεί, από το βράδυ της περασμένης Τρίτης, δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου. Οσον αφορά τους τρεις τραυματίες, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έχει οδηγήσει την Αστυνομία στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας στην περιοχή, με δεδομένο ότι στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια που βρίσκονται απέναντι από το νέο λιμάνι διαβιούν δεκάδες αλλοδαποί, που θέλουν να φύγουν σε χώρα του εξωτερικού, κρυμμένοι σε κάποιο φορτηγό.

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι έχουν εξαρθρωθεί κυκλώματα που προμηθεύουν μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου είχαν συλληφθεί περισσότερα από 40 άτομα που κατείχαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που μια 21χρονη σήμερα γυναίκα καταγγέλλει ότι βιαζόταν από τα 11 της χρόνια από γαιοκτήμονα της Λάρισα, για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ωριμάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Είδα και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακριβές ότι έγιναν τηλεφωνήματα, δεν έγιναν...

ΕΛΛΑΔΑ

Από τα δυτικά καθαρίζει σταδιακά η σκόνη στην ατμόσφαιρα σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Τοπικές βροχές, λασποβροχές, μικρής διάρκειας και έντασης...

ΕΛΛΑΔΑ

Aισθητή είναι σήμερα, για δεύτερη ημέρα, η αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα και για το φαινόμενο αυτό που προκαλεί αρκετά προβλήματα στους πολίτες μίλησε ο...