Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη 19 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου» – Κρούσματα σε γηροκομείο και φυλακές

Παραμένουν στα «κόκκινα» Αττική, Θεσσαλονίκη και 11 ακόμα περιφέρειες, ενώ ξεκίνησε από τις 8 το πρωί η επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών, σε νοσοκομεία της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, σε πρώτη φάση και με διάρκεια ενός μηνός.

Στην Πάτρα, κρίσιμες είναι οι ώρες για το δύο μηνών βρέφος, το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ παίδων αφού χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Επτά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ιχνηλατεί τις επαφές εργαζομένων και τροφίμων της μονάδας στην Πάτρα.



Θεσσαλονίκη: Ακόμη 19 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Συνθήκες πολέμου επικρατούν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με τους γιατρούς να βρίσκονται σε απόγνωση. Το «Παπαγεωργίου» έκλεισε την εφημερία του με 19 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν φτάσει τα φύλλα επίταξης ιδιωτών γιατρών στη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 40 κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στις φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούνται. Σύμφωνα με πηγές των φυλακών, όλοι οι θετικοί είναι κρατούμενοι, παρουσιάζουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, ενώ έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Λόγω των κρουσμάτων δεν διενεργούνται αυτές τις μέρες επισκεπτήρια στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ όσον αφορά την εμβολιαστική κάλυψη στις φυλακές Διαβατών, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι βρίσκεται στα 3/4 επί του συνόλου των κρατουμένων.

Ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου

Ανοίγει το βράδυ η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, έγκαιρου προγραμματισμού ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση. Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σημειώνεται ότι η αναμνηστική δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο νέος κατώτατος μισθός τίθεται άμεσα σε ισχύ, και συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Απριλίου. Όσοι αμείβονται με αυτόν θα λαμβάνουν 830 ευρώ...

ΕΛΛΑΔΑ

Σταθερή χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Τούρκου με κουρδικές ρίζες ( γεν.1996 ) μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη στο Γ.Ν. Γεννηματάς ύστερα...

ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια κάθειρξη είναι η ποινή που επιβλήθηκε στη Ρούλα Πισπιρίγκου για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και την ανθρωποκτονία της κόρης της Τζωρτζίνας. Η απόφαση είναι...

ΕΛΛΑΔΑ

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, όπως εισάγεται για τις βαρύτερες κατηγορίες στο κατηγορητήριο για στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό, αποφάσισε το...