Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Γουργουλιάνης: «Περιμένω 3000 θανάτους μέχρι τις γιορτές» (βίντεο)

Την αύξηση των κρουσμάτων, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και την επιδημιολογική εικόνα της χώρας σχολίασαν ο ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και ο ο δικηγόρος,  Δημήτρης Αναστασόπουλος.

«Δεν είμαι από τους τρομολάγνους, απλά μαθηματικά κάνω και όταν οι γιατροί κάνουν μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα και έχει πολύ μεγάλη επισφάλεια», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο ίδιος σχολίασε τη δήλωση του για 3000 θανάτους την ημέρα, ενώ ανέφερε και ένα καλό νέο. «Μέσα στο κακό νέο μπορεί να υπάρχει και ένα καλό νέο με αυτό που βλέπω κάθε μέρα στην περιοχή μας , είναι μια βίαιη ανοσοποίηση. Δηλαδή οι άνθρωποι μολύνονται ταχύτητα και οι οικογένειες είναι όλες θετικές».

«Νομίζω ότι έχουμε και πρόσφατα παραδείγματα όπου προκύπτει ότι υπάρχει διασπορά ψευδών ειδήσεων και ο εισαγγελέας παρεμβαίνει. Μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία, να υπάρξει σύλληψη και διαδικασία για αυτόφωρο. Σίγουρα θα υπάρξει ποινική διαδικασία σε εξέλιξη», τόνισε ο δικηγόρος,  Δημήτρης Αναστασόπουλος.

«Το νομικό πλαίσιο της χώρας ίσως έχει την ευθύνη», σημείωσε και ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης. «Θα μολυνθούμε οι περισσότεροι από ότι φαίνεται. Είναι πολύ μεταδοτικός ο ιός τώρα και σε ένα σπίτι που είναι με τη ζεστή ελληνική οικογένεια 6 -7 ‘άνθρωποι σε μικρά διαμερίσματα το κολλάνε όλοι. Οι εμβολιασμένοι το περνάνε πιο ήπια», υπογράμμισε ο κ. Γουργουλιάνης.

«Τα νοσοκομεία γεμίζουν από τους ανθρώπους που είναι 50 χρονών και πάνω», συμπλήρωσε ο καθηγητής. «Οικογένειες που νοσούν και πεθαίνουν είναι σύνηθες. Το αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά», ανέφερε ο κ. Γουργουλιάνης.

«Ο γιος του είχε κάνει εμβόλιο, ο πατέρας είχε δηλώσει να κάνει αλλά δεν πρόλαβε. Κόλλησε ο γιος πρώτα και μετά», τόνισε ξάδερφος του θανόντα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την απώλεια του.

«Σε αυτή τη φάση μελετάμε γιατί μερικοί άνθρωποι κάνουν βαθιά νόσο. Έχουμε μερικές ενδείξεις η  ηλικία, ο αρρύθμιστος διαβήτης», σχολίασε ο  Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για τη νόσο των εμβολιασμένων πολιτών.

Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σημείωσε πως «ο ξέραμε πάντα για τα εμβόλια δεν έχουν επιτυχία 100%, δυστυχώς η επιτυχία φτάνει στο 70 – 80%».

«Είμαστε στο τέταρτο κύμα που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, σύρθηκε για αρκετό καιρό χαμηλά και έκανε μια έξαρση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Βλέποντας τα δεδομένα σίγα σιγά έχει μια ανοδική τάση στη νότια Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Γουργουλιάνης με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που μελετάει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την αποφυγή πολλών μετακινήσεων εκτός σπιτιού και την προληπτική χρήση προστατευτικής μάσκας στο πρόσωπο συνιστά ειδικά στα άτομα με σοβαρά αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα...

ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας στον Βόλο χωρίς την παρουσία φιλάθλων πάρθηκε στην σημερινή σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων. Αυτό αποκάλυψε ο...

ΕΛΛΑΔΑ

Εμφανής ήταν από το πρωί η παρουσία της αφρικανικής σκόνης στον αττικό ουρανό, η οποία έκανε θαμπή ακόμα και την εικόνα της Ακρόπολης. Όπως...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενεργοποιείται η μαύρη λίστα του «Ενεργειακού Τειρεσία» για τους καταναλωτές ρεύματος οι οποίοι έχουν ανεξόφλητα χρέη και μετακινούνται από τον ένα προμηθευτή ενέργειας στον...