Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρικάκος: Το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20% αυτή την στιγμή

«Το ποσοστό των αστυνομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει είναι 20% αυτή την στιγμή», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος  επεσήμανε ότι «τις τελευταίες 75 ημέρες έχει εμβολιαστεί το 9% των αστυνομικών. Αυτό σημαίνει ότι η προσπάθεια πειθούς για να αρθούν παρεξηγήσεις, αμφιβολίες, προβληματισμοί γύρω από τα εμβόλια και την ανάγκη του εμβολιασμού αποδίδει και περιμένουμε να αυξηθεί περισσότερο αυτό το ποσοστό, το οποίο είναι πάνω από τον μέσο όρο της κοινωνίας.

Όσον αφορά στο θέμα της υποχρεωτικότητας, ο υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Αστυνομία καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για να γίνουν οι αντικαταστάσεις.

Στη συνέχεια, ο υπουργός αναφέρθηκε στους ελέγχους επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικοί που τους διεξάγουν φορούν όλοι μάσκα και λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. «Είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να κάνουν συχνά όπως προβλέπεται rapid test και στην πλειονότητά τους οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους είναι πλήρως εμβολιασμένοι» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε ερώτηση για την κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση στο θέμα της αντιμετώπιση της πανδημίας απάντησε: H αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται μπροστά σ’ ένα τραγικό κενό στρατηγικής. Κινδυνολογεί και φοβίζει τον κόσμο ακολουθώντας αντιφατικές πολιτικές και με ευκολία βάλλει ενάντια στην Αστυνομία και τον Έλληνα αστυνομικό με τον οποίο απ’ ότι φαίνεται θέλουν να έχουν μια σχέση κομματικής εκμετάλλευσης.

«Για να δείτε την σύγκριση μέχρι πριν από 25 ημέρες το βράδυ στην Αττική υπήρχαν 60 νυχτερινές περιπολίες, τώρα υπάρχουν 160. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαφορά η οποία φέρνει ασφάλεια και ηρεμία πολύ μεγαλύτερη το βράδυ, που ασφαλώς είναι ένα ζητούμενο για κάθε πολίτη για κάθε οικογένεια που θέλει να αισθάνεται απόλυτη ασφάλεια» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Tο Υπουργείο Υγείας, κατόπιν της τακτικής προβλεπόμενης ενημέρωσης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της...

ΕΛΛΑΔΑ

Σοκάρουν οι διάλογοι οπαδών μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι συνομιλίες αποδεικνύουν ότι σκοπός...

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά σήμερα (Τετάρτη 24/4) για την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch)...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή την απόφαση που αναμένεται εντός της ημέρας, αυτό που λέμε Α1 Πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου που συνεδριάζει σήμερα για τους Σπαρτιάτες,...