Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οι δικηγόροι του ψευτογιατρού ζήτησαν διακοπή της δίκης – Υποστήριξαν ότι είναι στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

Κρούσμα κορωνοϊού δηλώνει, αυτή τη φορά, ο 48χρονος ψευτογιατρός, ζητώντας, μέσω των συνηγόρων του τη διακοπή της δίκης του η οποία επρόκειτο να συνεχιστεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Με ορατό τον κίνδυνο αποφυλάκισης του, προτού εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, καθώς λήγει το 18μηνο για τον ψευτογιατρό στις 16 Δεκεμβρίου, ο 48χρονος«Dr Kontos», όπως συστηνόταν, νοσηλεύεται, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, στον «Ευαγγελισμό».

Αν και ο ίδιος κατηγορείται ότι προέτρεπε τους ασθενείς να εγκαταλείψουν τους γιατρούς τους και να ακολουθήσουν τις δικές του ανορθόδοξες μεθόδους, ο ίδιος ο «Dr Kontos», προτίμησε, όπως φαίνεται, την ασφάλεια του νοσοκομείου, για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, από τον οποίο νοσεί.

Ο 48χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος δεν εμφανίστηκε ούτε στην έναρξη της δίκης επικαλούμενος και πάλι λόγους υγείας, όπως είπαν οι δικηγόροι του, μεταφέρθηκε το Σάββατο, από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού στον «Ευαγγελισμό» και βρίσκεται σε οξυγόνο. Ωστόσο, η υπεράσπισή του, δεν προσκόμισε κανένα επίσημο έγγραφο που να βεβαιώνει του λόγου τους το αληθές, αν και μετέφεραν την επιθυμία του να παρακολουθήσει και να είναι παρών στη διαδικασία. Με αυτό το επιχείρημα, οι συνήγοροί του έθεσαν θέμα διακοπής της δίκης.

«Είναι πρακτικά αδύνατο να πάρουμε εξουσιοδότηση και ο ίδιος εξ όσων γνωρίζουμε επιθυμεί να παρίσταται. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αν και εμβολιασμένος», είπαν οι συνήγοροι του «ψευτογιατρού», ζητώντας από το δικαστήριο να επικοινωνήσει με τον «Ευαγγελισμό» για να πληροφορηθεί την κατάσταση της υγείας του αφού δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση από τις φυλακές, όπως θα έπρεπε, για  τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο.

«Το αίτημα μας είναι να ξεπεράσει το ζήτημα της υγείας που αντιμετωπίζει και να συνεχιστεί μετά η δίκη», ανέφεραν οι υπερασπιστές του «ψευτογιατρού».

Άλλοι δικηγόροι κατηγορουμένων πρότειναν στο δικαστήριο να μεταβεί στο νοσοκομείο ιατροδικαστής προκειμένου να εξετάσει τον κατηγορούμενο, ενώ οι δικηγόροι των θυμάτων του «ψευτογιατρού» δεν φάνηκαν να πείθονται από τους ισχυρισμούς του και χαρακτήρισαν το αίτημά του παρελκυστικό. Τόνισαν, δε, πως η πλευρά του κατηγορουμένου όφειλε να προσκομίσει στο δικαστήριο πιστοποιητικό πως έχει covid-19.

«Έχουμε ανθρώπους που έχουν χάσει τα παιδιά τους, έρχονται από την επαρχία, πολλοί δεν έχουν χρήματα, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, να απορριφθεί το αίτημα του κατηγορουμένου διότι δεν υπάρχει αίτημα. Από την προηγούμενη συνεδρίαση, επί έντεκα μέρες, υπήρχε επαρκής χρόνος για να πάρουν οι δικηγόροι του, το πιστοποιητικό», τόνισε ο δικηγόρος των οικογενειών των δύο ανηλίκων θυμάτων του «ψευτογιατρού», Δημήτρης Κουσιουρής.

Τελικά το δικαστήριο διέκοψε για τις 15:00, προκειμένου να προσκομιστεί πιστοποιητικό από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός και να αποφασιστεί πως και πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία.

Τα μέτρα για τον κορωνοϊό ωστόσο, όπως εξήγησαν οι δικηγόροι, δεν τηρούνται και εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, η οποία είναι εξαιρετικά μικρή σε χωρητικότητα για να καλύψει τις ανάγκες μία δίκης με 17 κατηγορουμένους.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη, παραβιάζουμε τον νόμο, δεν επιτρέπονται σε μία δικαστική αίθουσα πάνω από 30 άτομα, οι ένορκοι κάθονται στις θέσεις των δικηγόρων, οι δικηγόροι στις θέσεις του ακροατηρίου, είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον», τόνισαν στο δικαστήριο, με την πρόεδρο του Δικαστηρίου να τους απαντά ότι έχει υποβάλει αίτημα στη διοίκηση, η οποία είναι αρμόδια να λύσει το ζήτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της τελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Από τη Γενική Περιφερειακή...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Για μία ακόμη φορά η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» τη νότια και κεντρική Ελλάδα με το ευρωπαϊκό σύστημα Κοπέρνικος να το μετρά ως ένα από...