Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Squid Game: Βορειοκορεάτης εισήγαγε τη σειρά παράνομα στη χώρα του- Τον πάνε για εκτέλεση

Ένας λαθρέμπορος που πουλούσε αντίγραφα της επιτυχημένης σειράς του Netflix «Squid Game» στη Βόρεια Κορέα καταδικάστηκε σε θάνατο με πυροβολισμό, σύμφωνα με αναφορές.

Ο άνδρας φέρεται να μετέφερε λαθραία τα επεισόδια της σειράς σε μονάδες USB από την Κίνα στη Βόρεια Κορέα, όπου επτά μαθητές γυμνασίου συνελήφθησαν να παρακολουθούν το υλικό, είπαν πηγές στο Radio Free Asia.

Ένας μαθητής που αγόρασε ένα από τα φλασάκια USB καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ άλλοι έξι που παρακολούθησαν το βίντεο καταδικάστηκαν σε πέντε χρόνια καταναγκαστικής εργασίας. Δάσκαλοι και διοικητικοί υπάλληλοι από το σχολείο των παιδιών απολύθηκαν επίσης ή αντιμετωπίζουν καταναγκαστική εργασία σε απομακρυσμένα ορυχεία, ανέφεραν οι πηγές.

Το Radio Free Asia ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η το Squid Game είχε φτάσει στο απομονωμένο κράτος της Βόρειας Κορέας, παρά τις προσπάθειες των αρχών να το κρατήσουν έξω από τη χώρα, όπου απαγορεύονται τα ξένα μέσα.

«Το Squid Game μπόρεσε να εισέλθει στη χώρα με συσκευές αποθήκευσης μνήμης, όπως μονάδες flash USB και κάρτες SD, οι οποίες εισάγονται λαθραία με πλοία και στη συνέχεια μεταφέρονται προς την ενδοχώρα», δήλωσε στο ραδιόφωνο ένας κάτοικος της Πιονγκσόνγκ. «Λένε ότι το περιεχόμενο είναι παρόμοιο με τις ζωές των αξιωματούχων της Πιονγκγιάνγκ, που μάχονται στην αγορά συναλλάγματος σαν να είναι αγώνας ζωής και θανάτου».

«Το Squid Game δεν έχει απήχηση μόνο στους πλούσιους ανθρώπους, αλλά και στη νεολαία της Πιονγκγιάνγκ επειδή τους ελκύουν οι ασυνήθιστα βίαιες σκηνές», συνέχισε ο άνδρας. «Βλέπουν κρυφά την εκπομπή κάτω από τις κουβέρτες τους τη νύχτα, στις φορητές συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων τους».

«Οι κάτοικοι τρέμουν όλοι από φόβο γιατί θα τιμωρηθούν ανελέητα για την αγορά ή την πώληση συσκευών αποθήκευσης μνήμης, όσο μικρές κι αν είναι», είπε μια άλλη πηγή στην εκπομπή. «Ανεξάρτητα όμως από το πόσο αυστηρή φαίνεται να είναι η κυβερνητική καταστολή, κυκλοφορούν φήμες ότι μεταξύ των επτά συλληφθέντων μαθητών, ένας με πλούσιους γονείς κατάφερε να αποφύγει την τιμωρία επειδή δωροδόκησε τις αρχές με 3.000 δολάρια».

Η Βόρεια Κορέα ψήφισε πέρυσι έναν νόμο για την «Εξάλειψη της αντιδραστικής σκέψης και του πολιτισμού», ο οποίος επιφέρει έως και την μέγιστη ποινή του θανάτου για την παρακολούθηση, κατοχή ή διανομή μέσων από καπιταλιστικές χώρες, όπως η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ.

«Η επιβολή του νόμου δεν αστειεύεται με τον νέο νόμο και οι Αρχές προσπαθούν λυσσαλέα να ξεριζώσουν κάθε ίχνος της καπιταλιστικής κουλτούρας», είπε μια από τις πηγές. «Αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι λόγω της πανδημίας, οπότε ακόμη και η αστυνομία παλεύει για να τα βγάλει πέρα. Το να βάλουν λίγα δολάρια στην τσέπη τους θα τους κάνει να φύγουν, αν τυχόν σας πιάσουν να παρακολουθείτε νοτιοκορεάτικα μέσα ενημέρωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 24.058 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες για τα...

ΕΛΛΑΔΑ

Χειροπέδες σε έναν Λοχαγό του Στρατού για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του πέρασαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) αστυνομικοί στη Χαλκίδα....

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ζήτημα της οδικής συμπεριφοράς ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Χρήστο Μιχαηλίδη και στη Χριστίνα Αλεξοπούλου, Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών αλλά και...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα σχολεία κλείνουν αύριο, 26 Απριλίου για τις διακοπές του Πάσχα με τους μαθητές να επανέρχονται στις τάξεις τη Δευτέρα 13 Μαϊου 2024. Με...