Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ανύπαρκτοι οι έλεγχοι στις εισόδους των εκκλησιών (βίντεο)

Προβληματισμός έχει δημιουργηθεί σχετικά με την προσέλευση των πιστών στις εκκλησίες, αφού μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, οι έλεγχοι που θα έπρεπε να γίνονται στην είσοδο είναι ανύπαρκτοι.

Την ίδια ώρα, στη «δίνη» του κορωνοϊού βρίσκεται το Άγιο Όρος. Η αναλυτική καταγραφή των περιστατικών όλο το διάστημα της πανδημίας στην Αθωνική Πολιτεία σοκάρει, αφού σύμφωνα με εσωτερική καταγραφή ο αριθμός των θανάτων σε όλες τις μονές φθάνει τους 31.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, και ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, γέροντας Βαρθολομαίος.

«Μπορεί και πρέπει να γίνεται έλεγχος στην εκκλησία»

«Το θέμα με την εκκλησία είναι ευαίσθητο. Η εκκλησία βγήκε μπροστά μετά, δεν μπήκε από την αρχή. Μπήκε σιγά και βοήθησε πάρα πολύ. Όμως, υπάρχει ένας αριθμός, και μέσα στην εκκλησία, που είναι αρνητές και έχουν δημιουργηθεί και επεισόδια. Μέσα στην εκκλησία υπάρχουν αποστάσεις, φοράνε μάσκες, αλλά αυτές τις ημέρες θα υπάρχει κόσμος για να ανάψει ένα κερί. Θα πρέπει να υπάρχουν από το συμβούλιο εναλλάξ κάποια πρόσωπα για να κάνουν τον έλεγχο. Το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο, αλλά μπορεί να βρεθεί λύση και να το κάνουμε», σημείωσε η κ. Παγώνη.

«Πάνω από 30 μοναχοί έχασαν τη ζωή τους στο Άγιο Όρος»
«Επικρατεί ανησυχία στο Άγιο Όρος, όπως σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Συνεχίζουν να υπάρχουν άνθρωποι που νοσούν. Δυστυχώς στο Άγιο Όρος, από την προηγούμενη φορά που μιλήσαμε, έφυγαν από τη ζωή και άλλοι πατέρες που νοσούσαν και ήταν στα νοσοκομεία. Είναι αρκετοί, από την αρχή της πανδημίας έχουμε ξεπεράσει τους 30», είπε για την κατάσταση στο Άγιο Όρος ο γέροντας Βαρθολομαίος.

«Όντως υπάρχει μεγάλο ποσοστό που δεν έχουν εμβολιαστεί. Αλλά το κέντρο υγείας έχει καλύτερη εικόνα για τα σχετικά ποσοστά», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Οι επίτροποι αρνούνται να κάνουν ελέγχους στις εκκλησίες»

Αναφερόμενος στο θέμα της προσέλευσης των πιστών στους ιερούς ναούς, και στους ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται στην είσοδο, ο ίδιος ανέφερε ότι «Θα έπρεπε να είναι και εκπρόσωπος της εκκλησίας στο τραπέζι των συζητήσεων για να παρθεί μια απόφαση. Ποιος θα κάνει αυτούς τους ελέγχους, όταν υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται και δε θέλουν; Έχουμε μιλήσει με ιερείς που έχουν έρθει σε αυτή τη θέση, και δυσκολεύονται. Οι επίτροποι δουλεύουν εθελοντικά. Δε θέλουν να έρθουν σε ρήξη με ανθρώπους που βλέπουν καθημερινά. Υπάρχουν άνθρωποι που δε θέλουν να τους ελέγξουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της τελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Από τη Γενική Περιφερειακή...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Για μία ακόμη φορά η αφρικανική σκόνη «έπνιξε» τη νότια και κεντρική Ελλάδα με το ευρωπαϊκό σύστημα Κοπέρνικος να το μετρά ως ένα από...

ΕΛΛΑΔΑ

Η ΗΔΙΚΑ ΑΕ ενημερώνει ότι την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, από ώρα 8:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ., όλες οι υπηρεσίες που παρέχει θα είναι...