Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Κομισιόν για υποχρεωτικό εμβολιασμό: Είναι καιρός να το σκεφτούμε σοβαρά

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Μία πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί έντονα τα επόμενα εικοσιτετράωρα έκανε η πρόεδρος της Κομισιόν, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες. με θέμα την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, διευκρινίζοντας ότι η απόφαση ανήκει στα κράτη μέλη.

«Είναι μία συζήτηση που πιστεύω πλέον ότι πρέπει να γίνει στην ΕΕ», είπε η πρόεδρος αναφερόμενη στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Η θέσπιση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού απαιτεί κοινή προσέγγιση, πρόσθεσε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν, η επιστημονική κοινότητα θα χρειασθεί «100 ημέρες» για να προσαρμόσει την εμβολιαστική της απόκριση στην νέα παραλλαγή Όμικρον.

Η παραγωγή του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid για τα παιδιά θα επιταχυνθεί και οι δόσεις θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η πρόεδρος της Κομισιόν εξήγησε ότι η πληροφορία αυτή προέρχεται από την φαρμακευτική εταιρεία που παράγει το πλέον χρησιμοποιούμενο μεταξύ των 27 χωρών μελών της ΕΕ εμβόλιο.

«Μίλησα με τις BioNTech/Pfizer για τα εμβόλια για παιδιά και είχα χθες μία καλή είδηση», πρόσθεσε.

«Εχουν την δυνατότητα να επιταχύνουν την παραγωγή. Με άλλα λόγια, τα εμβόλια για παιδιά θα είναι διαθέσιμα από τις 13 Δεκεμβρίου», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σαράντα πέντε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκαν χθες (18/04)  στην Αττική και έγιναν 24 συλλήψεις. Συγκεκριμένα, το πρώτο 15νθήμερο Απριλίου 2024, για την αντιμετώπιση του...

ΔΙΕΘΝΗ

Μια προφανής ισραηλινή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μια σημαντική αεροπορική βάση κοντά στην κεντρική πόλη Ισφαχάν ενεργοποίησε την ιρανική αεράμυνα νωρίς το...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Λεκατσά Μέλπω, η Σίνου Δέσποινα, η Κόρδατζη Βιολέτα, ο Παπαλαζάρου Βασίλειος και η Βενέρη Λύδια, είναι τα 5 πρόσωπα που επέλεξε ο Στέφανος...

ΕΛΛΑΔΑ

H ΕΛ. ΑΣ εντατικοποιεί τις προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστεί το κοινωνικό φαινόμενο της βίας σε όλες τις εκφάνσεις. Ομάδες νέων αστυνομικών προχωρούν σε ήπια...