Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Τι δήλωσε ο Έλληνας αστυνομικός που συνελήφθη στην Τουρκία – Ελεύθερη και η σύντροφός του

Σε λάθος στο σύστημα πλοήγησης αποδίδει ο Έλληνας αστυνομικός το πώς βρέθηκαν στην απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη της Ανδριανούπολης με αποτέλεσμα να συληφθούν τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας αστυνομικός στην ανάκριση δήλωσε ότι μπήκαν στην Τουρκία από τη Συνοριακή Πύλη İpsala και μετέβησαν στο κέντρο της Αδριανούπολης, όπου και έκαναν τα ψώνια τους. Όπως είπε, από το GPS είχε δύο εναλλακτικές επιλογές, διαλέγοντας τελικώς την πιο σύντομη διαδρομή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους σταματήσει η χωροφυλακή και να τους συλλάβει. «Είχαμε έρθει να ψωνίσουμε, δεν είχαμε άλλο σκοπό» είπε χαρακτηριστικά.

Το ζευγάρι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερο με περιοριστικούς όρους από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης μετά τη σύλληψή του το απόγευμα της Δευτέρας.

Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48ωρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού- που ήταν εκτός υπηρεσίας- ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εξωτερικών. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και την Ελληνική προξενική αρχή στην Αδριανούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έκανε γνωστό ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία. Όπως αναφέρει:...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείδωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα όπως αποκάλυψε ο ίδιος και το τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαΐουμε την...

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρύ προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, οκτώ εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές 2024....