Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πλεύρης: Από 15 Απριλίου καταργούνται τα πρόστιμα για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Τέλος στο πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τις 15 Απριλίου δήλωσε από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε στο Περιστύλιο της Βουλής την ακόλουθη δήλωση:

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους.

Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης».

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, επισημαίνοντας πως αν τα κρούσματα πέσουν σε 200 με 300 την ημέρα τότε θα μπορούσαμε να πάμε σε μια απελευθέρωση αλλά δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το επίπεδο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα καταργηθεί το εν λόγω μέτρο είπε «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Πρόστιμο στους ανεμβολίαστους – Τι είπε ο Θεμιστοκλέους

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ) εχθές Τρίτη 22 Μαρτίου, ανέφερε πως το πιστοποιητικό είναι δεδομένο ότι θα καταργηθεί κάποια στιγμή και στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Το πότε ακριβώς θα κριθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη σχετική εισήγηση των ειδικών.

«Στόχος όλων μας είναι να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι εάν το επιβάλουν οι συνθήκες το πιστοποιητικό θα επανέλθει. Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί προσωρινά το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

«Ολα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί, έστω και με πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Ολα αυτά συνεκτιμώνται», σημείωσε και πρόσθεσε ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κώστας, παιδικός φίλος του Μανώλη που μεγάλωσαν μαζί στην ίδια γειτονιά, συγκινεί μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής. Περιγράφει τον φίλο του ως έναν...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ο Νικόλαος και η Πριγκίπισσα Τατιάνα μετά από δεκατέσσερα χρόνια κοινής ζωής αποφάσισαν να προχωρήσουν στη λύση του γάμου τους» αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση...

ΕΛΛΑΔΑ

Το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το MEGA, δείχνει την αποτρόπαια πράξη ενός 7χρονου, που χτύπησε ένα 8χρονο παιδί μπροστά στα μάτια των άλλων δύο...

ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Σάββατο 20 Απριλίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Οσίου Θεοδώρου του Τριχινά. Του Αγίου Ζακχαίου του Αποστόλου. Του Οσίου Αθανασίου του...