Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ιπποκράτειο – Θάνατος 3χρονου: «Επί 11 μέρες δεν είχε γίνει διάγνωση» – Καταγγέλλουν πρωτοφανείς ιατρικές παραλείψεις

Για θολό τοπίο στον τραγικό και απροσδόκητο θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς. «Επί 11 μέρες δεν είχε γίνει διάγνωση… Σοβαρές οι ιατρικές παραλείψεις και οι καθυστερήσεις».
Τον τραγικό θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού, το οποίο νοσηλευόταν από την Μεγάλη Τρίτη στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου και το Σάββατο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου και τελικά μέσα σε 2,5 ώρες κατέληξε, ερευνούν ενδελεχώς οι αρχές, από κοινού με την οικογένεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς καταγγέλλει στο GRTimes ότι έγιναν σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύτηκε το παιδί. “Επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει στη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Την 11η ημέρα το έστειλαν με κορεσμό οξυγόνου στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες πέθανε. Πήγε στο νοσοκομείο με ένα απλό πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και το ψάχνανε 11 μέρες” .

Δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα στην ιατροδικαστή

Εντύπωση προκαλεί από όσα μεταφέρει ο κ. Διαλυνάς στο GRTimes ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού στην ιατροδικαστή.

«Ακόμα και όσον αφορά στη νοσηλεία του παιδιού, έγιναν σοβαρές παραλείψεις. Το παιδί το είχαν αναλάβει οι ειδικευόμενοι, ενώ αναφέρθηκε ότι καθυστέρησαν να του κάνουν εξετάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου, αναφέρει ότι θα διερευνηθούν στο μέγιστο, ενώ ο ίδιος τονίζει ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει μέσω εισαγγελίας τον ιατρικό φάκελο από το νοσοκομείο.

Ήδη στη σορό του παιδιού διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή ενώ διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα.

Ιπποκράτειο: Εντολή Πλεύρη να ερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας και ο θάνατος της 3χρονης

Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσε ο αιφνίδιος θάνατος του 3χρονου κοριτσιού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας του παιδιού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι εκτιμήσεις των θεραπόντων γιατρών για τον θάνατο του κοριτσιού ήταν ανακοπή και πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν στη Voria.gr πως το παιδί έφτασε στις 12 το Σάββατο με υψηλό πυρετό και πολυοργανική ανεπάρκεια. Έτσι, κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών δύο ώρες αργότερα.

Αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Το ΑΤ Τούμπας – Τριανδρίας διενεργεί έρευνα για το αιφνίδιο περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασισμένος να δώσει απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης και για όλα τα ζητήματα που έχουν ανοίξει με φόντο την τραγωδία των Τεμπών εμφανίζεται ο...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση που μια 21χρονη σήμερα γυναίκα καταγγέλλει ότι βιαζόταν από τα 11 της χρόνια από γαιοκτήμονα της Λάρισα, για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ωριμάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Είδα και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακριβές ότι έγιναν τηλεφωνήματα, δεν έγιναν...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου, η τριήμερη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην Ολομέλεια της Βουλής, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, την ομιλία του...