Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Τι να κάνετε αν βρείτε ένα ζώο ή πουλί που χρειάζεται βοήθεια

Οδηγίες για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε άγρια ζώα που φαίνεται να χρειάζονται βοήθεια αυτήν την εποχή του χρόνου, έδωσε ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Αυτή την περίοδο η πιθανότητα να συναντήσουμε ένα μωρό πουλάκι ή σκαντζοχοιράκι ή εξαντλημένο μεταναστευτικό πουλί ή τραυματισμένη χελώνα ή κάποιο άλλο ζώο που να χρειάζεται βοήθεια είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη εποχή του χρόνου.

Τι πρέπει να κάνουμε για να βοηθήσουμε

Οι κινήσεις που συνιστά η περιβαλλοντική οργάνωση να ακολουθήσουμε σε μια τέτοια περίπτωση είναι οι παρακάτω:

  • Φωτογραφήστε το ζώο και στείλτε μια φωτογραφία στην ΑΝΙΜΑ, με viber, WhatsApp, sms, email. Το τηλέφωνο είναι 6972664675, 2109510075. Αυτό πρέπει να γίνει για να αναγνωρίσουμε είδος και να αξιολογήσουμε αν χρειάζεται πράγματι βοήθεια. Αν δεν έχετε κατάλληλο εξοπλισμό, απλώς τηλεφωνήστε.
  • Αν το ζώο χρειάζεται πράγματι βοήθεια, συσκευάστε το σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σας δοθούν. Θα λάβετε επίσης οδηγίες για το αν χρειάζεται να χορηγήσετε νερό ή τροφή, αν είναι μωρό.
  • Είστε Αθήνα ή Αττική; Φέρτε το άμεσα στον Σταθμό. Δεν θα έλθουμε σπίτι σας να το πάρουμε. Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι εθελοντές μας είτε βοηθούν στον Σταθμό είτε μεταφέρουν τα ζώα που έρχονται στα ΚΤΕΛ ή στα λιμάνια, δεν τους απασχολούμε για delivery στα σπίτια, ιδίως κατά την περίοδο του κορονοϊού. Κάποιοι από αυτούς που μας καλούν είναι ιδιαίτερα πιεστικοί και μας κάνουν κακές κριτικές γι’ αυτόν τον λόγο αλλά δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Είμαστε ανοιχτά δέκα ώρες κάθε μέρα, και την Κυριακή του Πάσχα, και την Πρωτομαγιά, ο όγκος της δουλειάς είναι τεράστιος, σας ζητάμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο να έλθετε μέχρι τον Σταθμό μας στην Καλλιθέα, είμαστε δίπλα σε σταθμό του τραίνου (Ταύρος) και πάντα υπάρχει η δυνατότητα να σταλεί το ζώο ασυνόδευτο με ταξί, αν θέλετε να επωμισθείτε το κόστος.
  • Είστε στην επαρχία; Ισχύουν όλα τα παραπάνω για τις οδηγίες χειρισμού. Αν έχουμε κοντά σας συνεργάτη θα σας φέρουμε σε επαφή, καθώς και αν υπάρχει πλησιέστερο κέντρο περίθαλψης. Αν όχι, θα σας δώσουμε οδηγίες πώς να στείλετε το ζώο με συγκοινωνία στην Αθήνα.
@ΑΝΙΜΑ

«Είναι πολύ σημαντικό προτού προβεί κανείς σε οποιαδήποτε κίνηση να επικοινωνήσει μαζί μας για να λάβει σωστές οδηγίες, γιατί μπορεί μια λάθος κίνηση να αποβεί μοιραία για την εξέλιξη του ζώου», διευκρινίζει μιλώντας στην ΕΡΤ η υπεύθυνη της ΑΝΙΜΑ, Μαρία Γανωτή.

Από το 2005 που ξεκίνησε τη δράση του, ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ έχει περιθάλψει περισσότερα από 50.000 άγρια ζώα στον σταθμό πρώτων βοηθειών της, σε συνεργασία με το κέντρο Αλκυόνη στην Πάρο. Η κ. Γανωτή εξέφρασε την ελπίδα της να επιταχυνθούν οι διαδικασίες από το Υπουργελιο περιβάλλοντος, ώστε να δημιουργηθεί ένα πλήρες, μεγάλο κέντρο περίθαλψης στην Αττική, που να στεγάσει όλες τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

«Δουλεύουμε μαζί σας, μόνοι μας δεν μπορούμε!», επισημαίνει η ΑΝΙΜΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έκανε γνωστό ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία. Όπως αναφέρει:...

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα, https://parentalbenefits.dypa.gov.gr , για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες. Πλέον...

ΕΛΛΑΔΑ

Εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση κακοποίησης ανήλικου από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΠΟ σημειώνει πως ο υπάλληλος...