Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Σε σιχαίνομαι μίασμα» ξέσπασε η μητέρα της αθλήτριας

Με την κατάθεση των γονιών της αθλήτριας ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε τον βιασμό της από τον πρώην προπονητή της πριν από 11 χρόνια συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα 9 Μαίου η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Όπως κατέθεσε η μητέρα της αθλήτριας στο δικαστήριο πληροφορήθηκε για τη δράση του κατηγορούμενου από ένα ηχογραφημένο μήνυμα που άφησε η κόρη της στο κινητό του πατέρα.

«Εγώ έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς» είπε η μάρτυρας.

«Όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια και σκεφτόμουν τι θα κάνω εγώ και ο άνδρας μου. Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δεν της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε, που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά, αντιλήφθηκα στη συνέχεια», κατέθεσε η μητέρα.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως μέχρι και την αποκάλυψη της κόρης της για όσα βίωνε τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγος της διατηρούσαν καλή σχέση με τον κατηγορούμενο προπονητή.

«Ο κατηγορούμενος ήρθε το 2010 στον όμιλο στον Ωρωπό. Η συμπεριφορά του απέναντι σε όλα τα παιδιά ήταν ίδια. Τον εμπιστευόμασταν με τυφλά μάτια όλοι. Έδειξε ότι ήθελε να είναι κοντά στα παιδιά, σαν φίλος. Εκείνη την περίοδο ο όμιλος ήταν σαν οικογένεια. Βέβαια μερικές φορές, ξεπερνούσε και το όριο. Του έλεγα μην παλιμπαιδίζεις, αυτά είναι παιδιά. Από την άλλη, αρκετές φορές τον είχα ακούσει απότομα. Κάποια στιγμή που μίλησε στην κόρη μου για τα κιλά της, του το είπα. Εκεί, εκείνος, μου είπε αν κάποιο παιδί μου πάθει κάτι στη θάλασσα, εγώ θα δέσω την άγκυρα και θα πέσω μέσα» ανέφερε η μάρτυρας τονίζοντας πως τον θεωρούσε φίλο κι εκείνος αδελφή του επειδή και οι δύο είχαν χάσει δικούς τους ανθρώπους.

Για την ψυχική κατάσταση της κόρης της εκείνη την περίοδο η μάρτυρας υποστήριξε πως το μόνο που είχε παρατηρήσει ήταν μία πτώση στην απόδοση της στο σχολείο και κάποιους μώλωπες στο σώμα της, οι οποίοι της είπε τότε πως ήταν από το σκάφος και την πίστεψε χωρίς να δώσει σημασία.

Βροχή ερωτήσεων από την εισαγγελέα

 

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την εισαγγελέα σχετικά με το γεγονός ότι αποκαλούσε στην κατάθεση της τον κατηγορούμενο με το μικρό του όνομα.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό στο παιδί σας είναι ο Τ…;

Μάρτυρας : Είναι δυνατόν να με ρωτάτε κάτι τέτοιο; Αυτός ο άνθρωπος είναι η αιτία που έχει διαλυθεί σπίτι μου.

Εισαγγελέας : Ένας άνθρωπος που φέρεται να σας έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό είναι ακόμα ο Τ…;

Μάρτυρας : Πάντα Τ… τον έλεγα, δεν τον έλεγα με το επώνυμο Α….

Εισαγγελέας : Ήταν κοντά σας;

Μάρτυρας : Ναι ήταν προπονητής και φίλος. Είχε προτείνει όταν γεννήθηκε τρίτο μας παιδί να το βαπτίσει.

Εισαγγελέας : Αυτός τα έκανε όλα; Αυτός πρότεινε να παραβρεθείτε σπίτι του;

Μάρτυρας: Ναι

Εισαγγελέας : Αυτός ο αυστηρός, απόμακρος στην προπόνηση;

Μάρτυρας : Είπα ότι είχε οικειότητα με όλους, ήταν καλός με παιδιά, απλά εγώ είπα ότι στο περιστατικό με κιλά, έδειξε αυστηρότητα.

Εισαγγελέας: Στο θέμα της προπόνησης ήταν αυστηρός;

Μάρτυρας : Είναι ένας άνθρωπος με ένταση.

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις και από τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα σχετικά με τις καταθέσεις μαρτύρων στην υπόθεση που υποστήριξαν ότι η αθλήτρια διατηρούσε σχέσεις με τον προπονητή της.

Εισαγγελέας : Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η ουρά του, επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω, γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας : Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας : Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του Δ.Σ. για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας : Όταν το έμαθαν δεν έκαναν τίποτα.

Εισαγγελέας : Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας : Από ζήλια.

(…)

Εισαγγελέας : Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της;».

Μάρτυρας : Είναι δυνατόν στον Αφγανισταν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας : Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας : Ποτέ.

Εισαγγελέας : Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε;

Μάρτυρας : Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε ποτέ μόνη της με Τ.., πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που θεωρείτε φίλος, θα ήταν κακό εάν ερχόταν να την πάρει;

Μάρτυρας : Δε μου αρέσει, έχει πατέρα να την πάρει.

Η μητέρα της αθλήτριας επισήμανε στην κατάθεση της ότι η κόρη της μέχρι να συμβούν όλα αυτά ήταν ένα χαρούμενο αλλά συνεσταλμένο παιδί το οποίο στη συνέχεια ήταν «ένα παιδί σε μόνιμο άγχος, ανησυχούσε για εμάς, κοιμόμουν μαζί της συχνά διότι είχε εφιάλτες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με τους λόγους που κατήγγειλε η κόρης της την υπόθεση στη δικαιοσύνη μετά από δέκα χρόνια επισήμανε «η απόφαση να έρθουμε εδώ δεν ήταν δική μας αλλά της Αμαλίας. Ο λόγος δεν ήταν η Μπεκατώρου αλλά με αφορμή την Μπεκατώρου ότι υπήρξε μία κινητοποίηση της Δικαιοσύνης και είπαμε ότι τώρα δεν θα είμαστε μόνοι μας επειδή μέχρι ήμασταν μόνοι μας».

«Σε σιχαίνομαι μίασμα», ξέσπασε η μητέρα

Στη μάρτυρα θέλησε να υποβάλει ερώτηση και ο κατηγορούμενος, κάτι που προκάλεσε την έκρηξη της μητέρας της αθλήτριας.

Κατηγορούμενος : Θέλω να με κοιτάει

Μητέρα: Αμετανόητος

Κατηγορούμενος : Κοίτα με

Μητέρα : Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα

Κατηγορούμενος : Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη

Μητέρα : Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος.

Κατηγορούμενος : Όταν σε πήρα τηλέφωνο, για πολλοστή φορά που βρήκα με την Αμαλία…

Μητέρα : Δεν ντρέπεσαι που τα λες αυτά, ντροπή σου, βίασες το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

Η κατάθεση του πατέρα

Ο πατέρας της αθλήτριας, ο οποίος συνεργαζόταν στενά με τον κατηγορούμενο λόγω της ιδιότητας του ως εφόρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου περιέγραψε στην κατάθεση του πως έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όταν έμαθε τι είχε συμβεί με την κόρη του και τον προπονητή. «Παιδάκια ήταν, τι ιδιαίτερες σχέσεις; Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 ετών. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από έναν προπονητή που έχεις σαν οικογένεια; Έφυγε γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έκτισα το όνειρο του» τόνισε ο μάρτυρας στην κατάθεση του, απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρίου.

Πρόεδρος : Από το 2010 μέχρι το 2012 η κόρη σας, είχε τακτική επαφή με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας : Ναι

Πρόεδρος : Υπήρχε μεταβολή στη συμπεριφορά της;

Μάρτυρας : Καμία. Ένα κλειστό μαζεμένο κορίτσι. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει.

Πρόεδρος : Πως θα την χαρακτηρίζατε την κόρη σας ;

Μάρτυρας : Μαζεμένο, ήσυχο, κλειστό παιδί.

Πρόεδρος : Πως ένιωθε όταν πήγαινε στα μαθήματα;

Μάρτυρας : Το ξεκινήσαμε μαζί γιατί πηγαίναμε μαζί για ψάρεμα. Την αγαπούσε την θάλασσα και πήγαινε χαρούμενη στην ιστιοπλοΐα.

Πρόεδρος : Πέρα από τα μαθήματα υπήρχε άλλη επικοινωνία με τον κατηγορούμενο; Μηνύματα;

Μάρτυρας : Όχι. Με τον κατηγορούμενο ξεκινήσαμε και χτίσαμε αυτό το κομμάτι, τον όμιλο. Μαζί μου εγώ στον όμιλο είχα και παιδιά μου και είχαμε και μεγάλη επαφή.

Πρόεδρος : Κοινωνικές επαφές με τον κατηγορούμενο είχατε;

Μάρτυρας : Θέλοντας και μη είχαμε γίνει φίλοι. Το όνειρο του δικό του ήθελα εγώ να φτιάξω και έτσι δεθήκαμε πιο πολύ.

Πρόεδρος : Πως είδατε τη συμπεριφορά του;

Μάρτυρας : Για την ηλικία του είχε τις παραξενιές του, τον έπιανα και του έλεγα να μη φωνάζει στα παιδιά, είχε τα ΟΥΚ μέσα του… Εγώ ήμουν δίπλα του. Σε αποστολές. Ήμουν ό μόνος σε όλη την Ελλάδα που έβαζε υπογραφή του στις αποστολές.

Πρόεδρος : Είχατε παρατηρήσει μία ιδιαίτερη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη σας;

Μάρτυρας : Παιδάκια ήταν. Όλα τα είχε αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια. Η συμπεριφορά του ήταν ίδια.

Πρόεδρος : Τι ξεπέρασε τα όρια; Τι σας σόκαρε στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας : Όταν έμαθα από την ηχογράφηση που έκανε το παιδί μας. Στο κινητό μου.

Πρόεδρος : Πόσα λεπτά μίλησε η κόρη σας;

Μάρτυρας : Τι να σας πω, δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Άκουσα τα χειρότερα. Έλεγε ο Τ… δεν είναι αυτός που νομίζετε. Με βιάζει, με κακοποιεί και με απειλεί για τη ζωή σας και τη δική σας.

Πρόεδρος : Υπάρχουν κάποιοι που καταθέτουν ότι ήταν δίπλα διπλά η κόρη σας με τον κατηγορούμενος και πως υπήρχε σχέση και φαινόταν να το επιδιώκει η κόρη σας.

Μάρτυρας : Ο κατηγορούμενος ήταν πιο κοντά μαζί μας λόγω φύσης δουλειάς. Μπορεί κάποιος να την έβλεπε μαζί του επειδή η Αμαλία, βοηθούσε στον όμιλο δεν είχε πάει ποτέ κάπου με Τ…

Πρόεδρος : Είχε τύχει να πάει να την πάρει από σχολείο;

Μάρτυρας : Δε ξέρω. 25 χρόνια δεν έχει πάει κανείς να πάρει παιδί μου από το σχολείο. Δύο ημέρες δεν έχω πάει όταν γένναγε η γυναίκα μου το τρίτο παιδί. Δεν είχα δώσει τέτοιο δικαίωμα.

(…)

Εισαγγελέας : Οι μητέρες των άλλων παιδιών που καταθέτουν όσα καταθέτουν γιατί τα λένε;

Μάρτυρας : Ήρθαν και κατέθεσαν για τη ζήλια που είχαν με την Αμαλία. Που πήρε παγκόσμιο… Που από την καταστροφή του αυτό το παιδί, κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους. Το έζησα σαν έφορος όλα αυτά τα χρόνια…

Εισαγγελέας : Γιατί οι άνθρωποι του ομίλου εφόσον η Αμαλία, δεν είχε διακριθεί ακόμα τον Δεκέμβριο του 2013 όταν τους είπατε τι είχε συμβεί στο παιδί σας, δε σας στήριξε κανείς;

Μάρτυρας : Από το φόβο και την ανευθυνότητα τους.

Εισαγγελέας : Τι είχανε να φοβηθούν;

Μάρτυρας : Αυτή την αίγλη που είχαν πάρει από όμιλο που τους γνώριζαν όλοι…

Εισαγγελέας : Ήσασταν αγαπητός, σας γνώριζαν και οι πέτρες και λέτε στους υπόλοιπους το παιδί μου έχει πρόβλημα και δεν σας υποστηρίζει κανείς.

Μάρτυρας : Και μου έριξαν και την ευθύνη

Εισαγγελέας : Μήπως επειδή έβλεπαν αυτά που εσείς δεν μπορούσατε;

Μάρτυρας : Όχι μου έριξαν ευθύνη διότι εγώ ήμουν αθλητικό.

Εισαγγελέας : Μία πράξη φέρεται να έγινε εντός δωματίου στο Γαλαξίδι, ενώ ήσασταν κι εσείς…

Μάρτυρας : Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε μέρα στον ύπνο
μου, που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου.

Εισαγγελέας : Το θεωρείτε αληθές; Ενώ κοιμόσασταν δίπλα

Μάρτυρας : Θέλω να τον ρωτήσω εάν ήταν το βίτσιο ενός 11-12 χρονου και όχι ενός 29χρονου ανώμαλου

(…)

Πρωτοδίκης : Δε σας έκανε εντύπωση που δεν ακούσατε κάτι;

Μάρτυρας (κλαίγοντας): Τι να σας πω ότι θέλω να σκοτώσω τον εαυτό μου από τότε που το έμαθα που δεν μπόρεσα να προστατέψω το παιδί μου.

Πρωτοδίκης : Αποκλείεται να ήταν ερωτευμένη η κόρη σας;

Μάρτυρας: Τι ερωτευμένη; Παιδάκια ήταν.

Η δίκη συνεχίζεται με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πατέρα την Πέμπτη 12 Μαΐου.

Πηγή: cnn.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έκανε γνωστό ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία. Όπως αναφέρει:...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείδωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα όπως αποκάλυψε ο ίδιος και το τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαΐουμε την...

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρύ προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, οκτώ εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές 2024....