Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μονεμβασιά: Εικόνες ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο

Συγκλονίζουν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα λίγα μόλις λεπτά μετά το μακελειό στον κεντρικό δρόμο της Μονεμβασιάς.

Οι εικόνες που έχουν υποστεί επεξεργασία, καθώς είναι πολύ σκληρές για να μεταδοθούν, αποτυπώνουν την αγριότητα της δολοφονίας. Τα σώματα τον θυμάτων, κείτονται ακόμα στην άσφαλτο. Ήταν λίγο πριν τις 10 το βράδυ του Σάββατου, όταν ο 52χρονος αφού χτύπησε το μηχανάκι με τους δυο αναβάτες, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, πρώτα έσυρε τον οδηγό, 200 με 300 μέτρα.

Λίγα λεπτά μετά, το λευκό Fiat που βλέπετε στις εικόνες, θα κάνει αναστροφή και θα γυρίσει πίσω να τον αποτελειώσει και τον 77χρονο τραγουδιστή που κειτόταν ζωντανός στην άσφαλτο έχοντας χτυπήσει. Θα περάσει από πάνω του με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μπροστά στα μάτια του αδερφού θα τον πατήσει και θα τον σύρει μέχρι την άλλη άκρη του δρόμου.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα με τα ματωμένα ίχνη από τα λάστιχα στην άσφαλτο, τα κομμάτια από το σπασμένο μηχανάκι και η εικόνα του αυτοκίνητου του δράστη, δεν μπορούν να αποτυπώσουν το μέγεθος της τραγωδίας.

«Δεν ήταν ο εαυτός του, τον ξέρω πάνω από 20 χρόνια» δήλωσε φίλος του δράστη.

Δυο άνθρωποι δολοφονήθηκαν με τον πιο βάναυσο τρόπο, μπροστά στους συγγενείς τους, χωρίς να κανείς να μπορεί να συνειδητοποιήσει γιατί ο δράστης ξαφνικά και χωρίς κάποια αφορμή, πήρε το αυτοκίνητό του και άρχισε να σπέρνει τον θάνατο.

Οι τελευταίοι άνθρωποι που είδαν τον δράστη

Συγγενείς και φίλοι, δεν μπορούν να εξηγήσουν την συμπεριφορά του 52χρονου, με την ίδια τη μητέρα του δράστη να μην μπορεί να δικαιολογήσει το παιδί της και μιλώντας στο MEGA  ανέφερε μόνο ότι θα τον κρίνει η κοινωνία.

«Αυτό το κρίνει η κοινωνία, όχι εγώ που είμαι η μάνα. Δεν υπάρχουν λόγια» είπε χαρακτηριστικά. Σημείο κλειδί στα κίνητρα και την ψυχική κατάσταση του 52χρονου, είναι η κατάθεση του φίλου του δράστη, που τον συνάντησε αρκετές φορές πριν το μακελειό. Όπως λέει ο 52χρονος ήταν σε άσχημη κατάσταση λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

«Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη μέση του και δεν μπορούσε να οδηγήσει και σήμερα κατά τη συνάντησή μας μου πρότεινε να οδηγήσω εγώ το αυτοκίνητό του. Πράγματι μπήκαμε μέσα στο αυτοκίνητο και μεταβήκαμε σε κοντινή απόσταση στο Κάστρο Μονεμβασιάς όπου καθίσαμε για μία ώρα περίπου και συζητήσαμε για δουλειές και στη συνέχεια για το πρόβλημα υγείας που έχει», αναφέρει φίλος του δράστη.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μια ώρα. Οι δύο φίλοι έφυγαν μαζί, με τον νεαρό άνδρα να πηγαίνει στο σπίτι, τον δράστη με το αμάξι του γιατί δεν μπορούσε να οδηγήσει επειδή πονούσε η μέση του.

«Στη διάρκεια της συζήτησής μας διαπίστωσα μία άσχημη ψυχολογική κατάσταση την οποία δεν μπορούσα να κατανοήσω. Στις 20:00 περίπου έληξε η συνάντησή μας με περίεργο τρόπο και πήγαμε στο σπίτι του οδηγώντας εκείνος. Εγώ πήρα το αυτοκίνητό μου και πήγα μετά σπίτι μου. Μετά από λίγη ώρα μου τηλεφώνησε και μου είπε να πάω πάλι σπίτι του. Εγώ ανησύχησα και πήγα εκεί στις 20:30 περίπου και μου είπε να οδηγήσω το αυτοκίνητό του και να πάμε μία βόλτα. Πήγαμε μέχρι τη Μαρίνα Μονεμβασιάς όπου ξαφνικά μου ζήτησε επιτακτικά να σταματήσω για να οδηγήσει αυτός. Γυρίσαμε σπίτι του, πήρα το αυτοκίνητό μου και έφυγα περίπου στις 20:45», συμπληρώνει ο φίλος του δράστη.

Τα όσα ακολούθησαν είναι ενδεικτικά της ψυχικής κατάστασης που βρισκόταν ο 52χρονος.

«Στις 21:00 βγήκαμε βόλτα με την οικογένειά μου περνώντας έξω από το σπίτι του. Εκείνος βρισκόταν στον δρόμο και μου έκανε νόημα να σταματήσω. Σταμάτησα στην άκρη του δρόμου, άνοιξε την πόρτα του οδηγού, κάθισε πάνω μου προσπαθώντας να βάλει εμπρός το αυτοκίνητο. Αντέδρασα έντονα και του είπα ότι έχω την οικογένεια μου μαζί. Το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές και απομακρύνθηκε από το αυτοκίνητο. Αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά και ειδοποίησα την αδερφή του. Λίγη ώρα αργότερα έμαθα για όσα προκάλεσε», προσθέτει.

Η αδερφή του δράστη επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο φίλος του, ενώ ανέφερε ότι ο 52χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα.

«Με πήρε τηλέφωνο (σ.σ. ο μάρτυρας) και με ρώτησε πού είμαι. Ήρθε εκεί που ήμουν και μου είπε να κάτσω κάτω και μου ανακοίνωσε ότι ο αδελφός μου είχε χτυπήσει άνθρωπο με το αυτοκίνητο. Ο αδελφός μου δεν έπινε ποτέ αλκοόλ, σπάνια ένα ποτήρι κρασί. Πάντα οδηγούσε αργά και δεν του άρεσε η ταχύτητα. Δεν ξέρω τι ακριβώς του συνέβη. Γνωρίζω ότι τελευταία πονούσε από τη μέση του σε σημείο που δεν μπορούσε να περπατήσει και να οδηγήσει, έπαιρνε κορτιζόνη. Δεν είχε ποτέ ψυχολογικά προβλήματα», δηλώνει η αδερφή του 52χρονου.

Ο συνήγορος του 52χρονου, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και τοξικολογικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) έκανε γνωστό ότι προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία. Όπως αναφέρει:...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείδωσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Άγκυρα όπως αποκάλυψε ο ίδιος και το τετ α τετ με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαΐουμε την...

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικά θα διενεργούνται πλέον οι επιδόσεις εγγράφων από το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τρίπολης προς...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρύ προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, σε δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA, οκτώ εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές 2024....