Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μονεμβασιά: Νέα στοιχεία στο θρίλερ με το τροχαίο δυστύχημα (βίντεο)

Απολογείται το απόγευμα της Τετάρτης ο 52χρονος δράστης που το βράδυ του περασμένου Σαββάτου πήρε το αυτοκίνητό του και σκόρπισε τον θάνατο στη Μονεμβασία, χτυπώντας δύο 77χρονους που επέβαιναν σε μηχανάκι και σέρνοντας τους στην άσφαλτο για τουλάχιστον διακόσια μέτρα.
Στην αρχική του κατάθεση ο 52χρονος υποστήριξε ότι λάμβανε κορτιζόνη λόγω προβλημάτων υγείας που έχει και ότι δε θυμάται τίποτα από τις εγκληματικές του πράξεις.

«Πριν το γεγονός ήμουνα στο σπίτι και ξεκίνησα να κάνω βόλτες στη Μονεμβασιά με το αυτοκίνητο. Τότε μου συνέβη κάτι και αντί να πάω στην Πλατεία, σπάω τον μονόδρομο να μπορέσω να φτάσω σπίτι μου. Εγώ ήθελα να κόψω δρόμο, να πάω γρήγορα σπίτι για να τελειώσει η ταλαιπωρία που ένιωθα εκείνη τη στιγμή, είχε κολλήσει το μυαλό μου. Θυμάμαι ότι μου φωνάζανε: «Σταμάτα το αμάξι, πάτησες τον άνθρωπο, πάτησες το μηχανάκι». Από εκείνη τη στιγμή δεν θυμάμαι, θυμάμαι ότι κάπου σταμάτησα. Μου λένε ότι παρέσυρες τον έναν 200 μέτρα, τον άλλον 300. Δε θυμάμαι».

Οι φωτογραφίες από το σκηνικό του μακελειού είναι σοκαριστικές, με τον κεντρικό δρόμο της Μονεμβασιάς να έχει βαφτεί με αίμα και τους 77χρονους να κείτονται στην άσφαλτο.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, τα διάσπαρτα εξαρτήματα του αυτοκινήτου και του δίκυκλου στην άσφαλτο, τα παπούτσια των θυμάτων και οι έντρομοι περαστικοί που προσπαθούσαν να βοηθήσουν τα θύματα, αποτυπώνουν τος σκηνές τρόμου που έζησαν οι κάτοικοι της Μονεμβασίας με τον δράστη να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να σκορπά τον θάνατο.

«Τα ίχνη από τα λάστιχα είχαν μείνει πάνω στο θύμα»
Σάββατο 7 Μάϊου, 10 παρά 10. Ο 52χρονος έχει ήδη χτυπήσει το μηχανάκι με τους δυο αναβάτες και έχει παρασύρει τον οδηγό έξω από ένα σουπερμάρκετ, 200 μέτρα από το σημείου του δυστυχήματος.

Γιατρός που έτυχε να περνά το σημείο, σταματάει να βοηθήσει τον 77χρόνο και σοκαρισμένος διαπιστώνει τα ίχνη από τα λάστιχα του δράστη να έχουν μείνει το κεφάλι και το σώμα του.

«Σταμάτησα και μου είπαν ότι υπάρχει τραυματίας στο δρόμο. Ως γιατρός έχω ιατρικά σύνεργα στο αμάξι μου και πήγα να δω τι συνέβη. Είδα έναν άντρα ξαπλωμένο μπρούμυτα, μπροστά στο σουπερμάρκετ και όταν τον γύρισα ανάσκελα, τον αναγνώρισα. Ήταν ο οδηγός του δίκυκλου. Ήταν χτυπημένος στο κεφάλι, στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Διαπίστωσα ότι σε αυτά τα σημεία μάλιστα, έφεραν ίχνη από λάστιχα τροχών».

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι την ώρα που ο γιατρός έδινε τις πρώτες βοήθειες, ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου θα ξαναπερνούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα απειλώντας τη ζωή και άλλων ανθρώπων.

Ο γιατρός προλαβαίνει να τραβηχτεί στην άκρη για να μην πέσει πάνω του ο οδηγός και βρίσκει τη ψυχραιμία σώσει και έναν άλλον άντρα που ήταν δίπλα του.

«Την ώρα που προσπαθούσα να του δώσω τις πρώτες βοήθειες με τη βοήθεια ενός άντρα, είδα ένα αυτοκίνητο να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος μας με κατεύθυνση από τους Μολάους, τον οποίο τράβηξα προς τα έξω από τον δρόμο και το αυτοκίνητο μας πέρασε σε απόσταση μισού μέτρου περίπου την τελευταία στιγμή. Αποπειράθηκε να με χτύπησε με το αυτοκίνητό του».

Ήταν ζωντανός όταν γύρισε να τον πατήσει
Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο αφού ο δράστης είχε χτυπήσει τα δύο θύματά του. Ο 77 χρόνος τραγουδιστής, συνεπιβάτης στο μηχανάκι, ήταν ακόμα ζωντανός και έχοντας τις αισθήσεις του, κάτοικος της περιοχής του πρόσφερε μια κουβέρτα και ένα μαξιλάρι κρατώντας του παρέα, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ.

«Βρισκόμουν σπίτι μου όταν ξαφνικά άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και φωνές. Αμέσως κατέβηκα κάτω να δω τι έγινε. Είδα γύρω στα είκοσι άτομα δεξιά και αριστερά της οδού και έναν άνθρωπο πεσμένο στο οδόστρωμα. Μου είπαν ότι έγινε τροχαίο και το όνομα του τραυματία τον οποίο γνώριζα. Πήρα ένα μαξιλάρι και μία κουβέρτα για να τον βοηθήσω. Για περαιτέρω ασφάλεια έβαλα μία καρέκλα. Πλησίασα τον τραυματία και τον ρώτησα αν είναι καλά. Μου απάντησε ότι πονάει στους γοφούς», λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Μέσα σε 5 λεπτά, στις 10 παρά 5, ο 52χρονος δράστης γυρνάει ξανά στον σημείο.

«Οι αστυνομικοί είχαν απομακρύνει τους διερχόμενους από τον χώρο και είχαν αφήσει μόνο εμένα για να τους κρατάω έναν φακό προκειμένου να βγάλουν φωτογραφίες του τόπου του ατυχήματος. Τότε είδα στα 40 μέτρα περίπου μπροστά μας ένα λευκό αυτοκίνητο με τον οδηγό να κατευθύνεται προς τα πάνω μας με αυξανόμενη ταχύτητα. Έριξε τα εμπόδια και αμέσως απομακρυνθήκαμε από τον δρόμο. Έμεινε ο τραυματία πάνω στο οδόστρωμα τον οποίο παρέσυρε κάτω από το όχημά του και συνέχισε να κινείται».

Πώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν
Οι αστυνομικοί προσπαθούν μάταια να σταματήσουν τον οδηγό του λευκού αυτοκινήτου βλέποντάς τον να οδηγεί σε ξέφρενη πορεία. Ο 52χρονος βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ. Περνάει με μανία με το όχημα του πάνω από τον 77χρονο, ενώ είναι ακόμα ζωντανός και τον σκοτώνει μαρτυρικά σέρνοντας το με το αυτοκίνητό του για 200 μέτρα.

«Επειδή ο τραυματίας βρισκόταν στη μέση του δρόμου απέκλεισα την κυκλοφορία με κώνους, ενώ τοποθέτησα το περιπολικό με τους φάρους αναμμένους. Μετά από περίπου 5 λεπτά και ενώ φωτογράφιζα τον χώρο αντιλήφθηκα το λευκό FIAT να έρχεται πάνω μας. Έκανα προσπάθεια να το σταματήσω, τόσο εγώ, όσο και οι πολίτες που ήταν στο σημείο, αλλά αυτός συνέχισε την πορεία του παρασέρνοντας και τον δεύτερο τραυματία και σέρνοντας τον κάτω από το όχημά του».

Ακολούθησε μια κινηματογραφική καταδίωξη, με τους αστυνομικούς να τον καταδιώκουν και να καταφέρνουν τελικά να τον ακινητοποιήσουν, αφού συγκρούστηκε με μια μάντρα ιδιωτικού χώρου στάθμευσης, ένα μπλε όχημα και ένα περιπολικό.

«Τον ακολούθησε αρχικά ο συνάδελφός μου με τη μοτοσυκλέτα και έπειτα εγώ με το υπηρεσιακό όχημα. Με ειδοποίησαν πως το λευκό FIAT ήταν εντός χώρου στάθμευσης εστιατορίου. Όταν έφθασα στο πάρκινγκ είχε ήδη φύγει. Συνέχισα με κατεύθυνση τη Μονεμβασία. Μετά από λίγη ώρα τον εντόπισα στο αντίθετο ρεύμα, να επιχειρεί προσπέραση, να συγκρούεται πλευρικά με ένα μπλε όχημα και μετά να συγκρούεται πλευρικά με το περιπολικό που οδηγούσα στο ρεύμα κυκλοφορίας μου. Τότε ακινητοποιήθηκε».

Πέντε ημέρες μετά κανείς δεν ξέρει τι συνέβη στον 52χρονο δράστη, με τον ίδιο και την αδερφή του να αναφέρει ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Ωστόσο ο συνήγορος του 52χρονου, Αλέξης Κούγιας, κατέθεσε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και για τοξικολογική εξέταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του ομιλία στη Βουλή έστειλε μηνύματα σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα γύρω...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της τελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Από τη Γενική Περιφερειακή...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινείται η Τουρκία, με τις κάλπες των δημοτικών εκλογών να στήνονται σε όλη τη χώρα την Κυριακή. «Άγιο δισκοπότηρο» για κυβέρνηση...

ΔΙΕΘΝΗ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από drone δείχνουν την καταστροφή στη Βαλτιμόρη. Το φορτηγό πλοίο που προσέκρουσε στον πυλώνα στήριξης της γέφυρας έχει καταπλακωθεί από τους...