Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Marvel: Σύστησε τη νέα τρανς υπερηρωίδα της σε μια ειδική έκδοση του Marvel’s Voices ονόματι Pride

Τη νέα μεταλλαγμένη τρανς υπερηρωίδα της αναμένεται σύντομα να παρουσιάσει στο κοινό η Marvel, μέσα από το στο ρόστερ της σειράς κόμικ «Marvel’s Voices: Pride».

Η εν λόγω ηρωλιδα, με το όνομα Escapade, είναι γνωστή ως Shela Sexton, και πρόκειται για μία μεταλλαγμένη που μπορεί να αλλάξει τις συνθήκες όταν συναναστρέφεται με άλλους.

«Αν την κρατάς υπό την απειλή του όπλου, μπορεί να το αντιστρέψει, ώστε να σε κρατάει αυτή υπό την απειλή του όπλου», είπε σχετικά η συν-δημιουργός Charlie Jane Anders σε συνέντευξή της στο Marvel.com.

«Αν είσαι ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και σε πλησιάσει, τότε μπορεί αυτή να γίνει η Δήμαρχος της Νέας Υόρκης για λίγο», πρόσθεσε ακόμα.

Η Anders περιέγραψε τη Sexton ως μία ηρωίδα με «μια βαθιά πίστη στους φίλους της».

Η ηρωίδα φέρεται να παλεύει στο πλευρό της καλύτερής της φίλης και συντρόφου της, η οποία είναι επίσης μεταλλαγμένη τρανς, η Morgan Red, και μιας γενετικά τροποποιημένης χελώνας Hibbert.

«Μέχρι πρόσφατα, πίστευε ότι όλα θα ήταν πάντα μια χαρά, αφού αυτή και η Morgan είναι εκεί η μία για την άλλη», σημείωσε η Anders. «Αλλά τελευταία συνειδητοποιεί ότι η ζωή είναι πιο περίπλοκη από αυτό», πρόσθεσε ακόμη.

Η Escapade και η Morgan είναι μέρος μιας ολόκληρης κοινότητας μεταλλαγμένων τρανς, με την Anders να προσθέτει πως «ήταν πολύ σημαντικό για μένα να έχω μια ολόκληρη κοινότητα μεταλλαγμένων τρανς σε αυτό το κόμικ. Ήθελα να είναι σαφές ότι το να είσαι μεταλλαγμένος δεν είναι μία μεταφορά επειδή είσαι τρανς και το αντίστροφο».

«Πιστεύω ότι η Shela έχει βιώσει κάποια απόρριψη λόγω του γεγονότος ότι είναι τρανς, αλλά έχει βρει επίσης μια καταπληκτική κοινότητα που τη στηρίζει και την ανεβάζει, και αυτό σίγουρα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται να γίνει ήρωας».

«Θέλει να είναι εκεί για όλους, όσοι έχουν μείνει πίσω και θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους να νιώθουν ότι μπορούν να ανήκουν, στη κοινωνία, να τους βλέπουν, να τους αγαπούν. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά θέλω, ειδικά τα νέα παιδιά τρανς, να το κρατήσουν από την ηρωίδα», επισήμανε.

Η Escapade πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της από κοινού με μια σειρά από νέους queer χαρακτήρες στην ανθολογία της Marvel’s Voice: Pride, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι η σειρά έκανε το ντεμπούτο της τον Ιούνιο του 2021 ως μέρος της σειράς Marvel’s Voices, η οποία στοχεύει να αναδείξει διάφορους συγγραφείς, υπερήρωες και καλλιτέχνες.

Όμως, η Escapade δεν είναι η πρώτη τρανς ηρωίδα της Marvel και όπως φαίνεται δεν θα είναι η τελευταία.

Η πρώτη ήταν η Jessica Drake, που έκανε το ντεμπούτο της πριν από 25 χρόνια στο Marvel Comics Presents #150.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική οδεύουν να ζήσουν φέτος τη χειρότερη περίοδο του δάγκειου πυρετού που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς την επιδημία ευνοούν...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον υποδομών στρατηγικής σημασίας στην Καμιένσκε, περιοχή κοντά στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας, με αποτέλεσμα...

ΔΙΕΘΝΗ

Τη χρηματοδότηση της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) θα επαναλάβει προσεχώς η Ιαπωνία μετά απο σχεδόν δύο μήνες παγώματος των...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι χθες Πέμπτη, για δεύτερη ημέρα στη σειρά, δυνάμεις του κατέστρεψαν 4 μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα των ανταρτών Χούθι της...