Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Έφερε την Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο τρεις ώρες μετά το πρώτο επεισόδιο» κατέθεσε γιατρός

Απάθεια, αποστασιοποίηση, ψυχραιμία, είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που προσδίδουν γιατροί που έζησαν τα δραματικά γεγονότα της Πάτρας, όταν η 9χρονη Τζωρτζίνα έπαθε ανακοπή, στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Στις καταθέσεις τους οι γιατροί επί της ουσίας καταρρίπτουν όσα ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για όσα συνέβησαν έναν χρόνο πριν, όταν η Τζωρτζίνα υπέστη ανακοπή μέσα στο Καραμανδάνειο. Λίγους μήνες αργότερα, το παιδί δολοφονήθηκε στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» μετά από χορήγηση θανατηφόρας δόσης κεταμίνης.

Σύμφωνα με το Mega, η συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν πέρασε απαρατήρητη. Ωστόσο οι διαδικασίες, παρά τις υποψίες ορισμένων, δεν κινήθηκαν έγκαιρα. Η μητέρα της Τζωρτζίνας πάντως είχε μία συμπεριφορά που δεν παρέπεμπε σε μια γυναίκα που έχει χάσει δύο παιδιά και βλέπει το μόνο εν ζωή να χαροπαλεύει.

Γιατρός από το Καραμανδάνειο αναφέρει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου καθυστέρησε τρεις ώρες να πάει το παιδί στο νοσοκομείο, μετά το πρώτο επεισόδιο στο σπίτι. «Όταν έφτασε η Τζωρτζίνα ρώτησα τη μητέρα πότε έκανε το επεισόδιο το παιδί και μου είπε στις 05:30. Εκείνη το έφερε τρεις ώρες αργότερα παρότι δεν ήταν σε μακρινή απόσταση» κατάθεσε.

«Πλησίασε με άγχος την Τζωρτζίνα»

Σε δεύτερη κατάθεση, μιας νοσηλεύτριας αυτή τη φορά από τη ΜΕΘ Πατρών, αναφέρεται ότι προτάθηκε στη μητέρα να της κάνουν μαθήματα για να της δείξουν πώς να ταΐζει την Τζωρτζίνα. Ωστόσο η ίδια το ανέβαλε συνεχώς. «Έμενε λίγη ώρα στη ΜΕΘ. Κάποια μέρα της λέγαμε να της κάνουμε μάθημα για εκμάθηση πως θα δίνει φαγητό στην Τζωρτζίνα. Εκείνη το ανέβαλε για την επόμενη μέρα. Αυτό μου είχε κάνει εντύπωση διότι είχε επαναληφθεί», είπε.

Μάλιστα, θυμάται όσα έγιναν μετά την αποσωλήνωση της Τζωρτζίνας. «Ζητήσαμε από τους γονείς να της μιλήσουν για να δούμε αν είχε επικοινωνία. Η μητέρα πλησίασε με άγχος αν θα μιλήσει. Προσπαθούσε να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις της κόρης της», ανέφερε.

Σε άλλη κατάθεση αποκαλύπτεται η ψύχραιμη και σχεδόν απαθής στάση της μητέρας καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της 9χρονης. «Ήταν ψύχραιμη και αποστασιοποιημένη λες και όλα αυτά συνέβαιναν σε μία ταινία. Επέμενε μόνο για γονιδιακό έλεγχο και ποτέ δεν είχε ρωτήσει τι αλήθεια συνέβη με το παιδί».

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε, τέλος, στον εντατικολόγο που έκανε την ανάνηψη της Τζωρτζίνας, η απάντηση της 33χρονης όταν της ανακοίνωσαν ότι το παιδί της κατέληξε. «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι μόλις αναγγείλαμε στη μητέρα ότι η Τζωρτζίνα είναι νεκρή, άρχισε απολύτως ψύχραιμη να μου ζητάει να μην γίνει νεκροψία στην Αθήνα αλλά στην Πάτρα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε εστιατόριο στο Χαλάνδρι όταν τέσσερα άτομα, δύο άνδρες και δύο γυναίκες μπήκαν μέσα και ακινητοποίησαν με...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά από μια συνεδρίαση που διεξήχθη σε πολύ υψηλούς τόνους, η πρόταση δυσπιστίας που είχαν καταθέσει ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αποψινή του ομιλία στη Βουλή έστειλε μηνύματα σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, αναφέρθηκε στα πραγματικά γεγονότα γύρω...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της τελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Από τη Γενική Περιφερειακή...